Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2020

Dagtochten 2020

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Nieuw aanbod reizen en dagtochten voor 2020!

dinsdag 05 februari 2019, 14:15:00

Bekijk onze pagina's 'Reizen' en 'Dagtochten' voor mooie meerdaagse reizen en compleet verzorgde dagtochten.

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 63,40 p.p. *

Boerderij De Karstenhoeve en een huifkarrit door de Drentse bossen

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland-dagtocht
donderdag 02 juli 2020
Direct reserveren

Donderdag 2 juli 2020


Bezoek aan museumboerderij De Karstenhoeve

Huifkarrit door de Drentse bossen

Ervaar het Drentse boerenleven van weleer!

Op het Drentse platteland in het dorpje Ruinerwold ligt een prachtige Saksische boerderij uit de 17e eeuw “De Karstenhoeve”. De boerderij verkeert voor een groot deel nog in de originele staat. Met zijn authentieke interieur is dit rijksmonument één van de mooiste museumboerderijen van ons land. In de boerderij zijn veel authentieke tegeltableaus, interieurs en voorwerpen bewaard gebleven. In het voorhuis hangt nog de sfeer van het dagelijks leven van de bewoners uit de 19e eeuw.

.

De boerderij ligt aan een 7 km lange weg met aan weerszijden zo’n 1100 hoogstam perenbomen, De meeste bomen zijn ouderwetse stoofpeertjes rassen. Op de eerste zaterdag in oktober worden de peren die aan de boom zitten bij opbod verkocht. De koper dient de peren diezelfde dag nog te plukken.

Dwingeloo is een levendig dorp met de mooiste brink van Drenthe. In Drenthe liggen veel zogenaamde brinkdorpen. Een brink is een grote ruimte in het centrum van het dorp waar vroeger vee werd verzameld. De dorpskern is opvallend groen en er staan prachtige riet-gedekte boerderijen. Opvallend is ook de kerk met zijn siepeltoren, een toren in de vorm van een ui. De kerk dateert uit de vijftiende eeuw. Vlakbij Dwingeloo liggen prachtige bossen. Ook zijn er in deze omgeving veel grafheuvels te ontdekken. Ze dateren uit de Steentijd en de Bronstijd. Op sommige plekken liggen er meerdere bij elkaar.

Vanaf de opstapadressen gaat de rit naar Ruinerwold. Bij Boerderij De Karstenhoeve wordt u hartelijk welkom geheten en de koffie met eigengemaakte perencake zal u zeker smaken. Na de koffie heeft u ruim de gelegenheid om de alles te bekijken, zowel in als om de boerderij. Tussen de middag gaat u in een restaurant in Dwingeloo genieten van het driegangendiner. ’s Middags verkent u de prachtige omgeving met een huifkartocht. Daarna gaat de rit huiswaarts en arriveert u rond 18.00 uur bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met perencake

* Entree Boerderij De Karstenhoeve

* Driegangendiner

* Huifkartocht

.

De prijs van deze dagtocht is: € 63,40 p.p.

Reiscode D6-07-2020

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.