Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2020

Dagtochten 2020

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Annulering dagtochten

maandag 18 mei 2020, 14:55:00

In verband met de maatregelen die betrekking hebben op het coronavirus zijn alle dagtochten die gepubliceerd staan op deze site geannuleerd.

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 69,25 p.p. *

Route langs de poldermolens in Noord-Holland

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland-dagtocht
donderdag 11 juli 2019
Direct reserveren

Donderdag 11 juli 2019

Route langs de poldermolens in Noord-Holland

Ontdek de forten van de Stelling van Amsterdam

Holland zou Holland niet zijn zonder zijn molens. De poldermolens zijn niet gebouwd voor de toeristen, maar hebben eeuwen lang het water omhoog gebracht met een scheprad, vijzel of pomp. De provincie Noord-Holland kende vroeger veel meren en plassen, ze zijn vrijwel allemaal ingepolderd met behulp van poldermolens. Al meer dan 400 jaar geleden slaagden Nederlanders erin om met 43 molens land in te polderen in een gebied die toen nog binnenzeeën waren. Begin zeventiende eeuw was de Beemster nog een groot meer. Tot een groepje rijke Amsterdammers besloot het met 43 molens droog te leggen, zodat boeren er voedsel konden verbouwen. De Beemster veranderde in die tijd in een fraai poldergebied dat 3,5 meter onder zeeniveau ligt.

De Stelling van Amsterdam was een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd. Het leger, de regering en de koning(in) zouden zich binnen deze ring kunnen terugtrekken bij een aanval op Nederland. Bij een oprukkende vijand zou het veldleger zich hierbinnen terugtrekken en stand houden tot hulp vanuit het buitenland Nederland zou bevrijden. Maar nog voordat de Stelling was voltooid was hij al achterhaald, de opkomst van het vliegtuig ontnam de linie zijn betekenis. De Stelling bestaat uit 46 forten en een groot aantal batterijen, dijken, sluizen op een afstand van 15 tot 20 kilometer van Amsterdam.

Vanaf de opstapadressen gaat de rit via de Houtribdijk naar Enkhuizen. Bij de Landgoed Robacher’s Watermolen staat de koffie met gebak klaar. Via een leuke route door Noord-Holland komt u bij het Hotel De Rijper Eilanden, u zult verbaast zijn van de museale inrichting. Na even te hebben rondgekeken staat de lunch voor u klaar.

Deze middag maakt u met een gezellige, maar deskundige gids een mooie rondrit langs vele molens en door o.a. de Beemster en de Schermer ook hoort u alles over de Stelling van Amsterdam. Bij terugkomst is er nog een kopje koffie of thee in Hotel De Rijper Eilanden. Deze interessante dag wordt in een restaurant onderweg afgesloten met een driegangendiner. Rond 20.30 uur arriveert u bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Lunch-koffietafelbuffet

* Rondrit met gids

* Kopje thee of koffie

* Driegangendiner

.

De prijs van deze dagtocht is: € 69,25 p.p.

Reiscode D8-07-2019

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.