Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2020

Dagtochten 2020

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Nieuw aanbod reizen en dagtochten voor 2020!

dinsdag 05 februari 2019, 14:15:00

Bekijk onze pagina's 'Reizen' en 'Dagtochten' voor mooie meerdaagse reizen en compleet verzorgde dagtochten.

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 74,80 p.p. *

Vaartocht over het Nationaal Park Lauwersmeer

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland-dagtocht
dinsdag 14 juli 2020
Direct reserveren

Dinsdag 14 juli 2020

Vaartocht over het Nationaal Park Lauwersmeer

Het gebied waar de natuur ongestoord zijn gang gaat.

Niemand had kunnen voorspellen dat het Lauwersmeergebied één van de mooiste natuurgebieden van Nederland zou worden. In 2019 was het 50 jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee. In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. In deze wildernis op de grens van Groningen en Friesland, van water en eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden broeden ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. Nergens anders vindt u zo veel flora en fauna!

De naam “Het Booze Wijf ”

Waar vroeger twee stromen van de Lauwerszee en de Waddenzee elkaar tegenkwamen ten zuidwesten van het Brakzand liep een geul van wel 15 tot 20 meter diep. Een roerig stukje water dat toen “Het Booze Wijf” of “Het Kwade Wijf” werd genoemd. Zeelui bedachten vaak vrouwelijke namen voor gevaarlijke gebieden.

Vanaf de opstapadressen gaat de rit richting het Lauwersmeer. In een restaurant onderweg is er koffie met gebak. Na de koffie gaat de rit verder via Overijssel en Drenthe richting de provincie Groningen, langs het pittoreske dorp Zoutkamp, wat gelegen is aan de voet van het Nationaal Park, komt u in de haven van Lauwersoog. Direct aan de museumhaven staat bij restaurant Het Booze Wijf de lunch voor u klaar. Het voorafje is een heerlijke Groninger mosterdsoep, aansluitend een broodjeslunch met weide of karnemelk.


’s Middags maakt u een twee uur durende vaartocht over het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. Met een beetje geluk ziet u hier de magnifieke zeearend. Bij terugkomst van de vaart gaat de rit naar een restaurant in Hoogeveen voor een uitgebreid dinerbuffet. Rond 20.30 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Groninger mosterdsoep met broodjeslunch

* Vaartocht over het Nationaal Park Lauwersmeer

* Uigebreid dinerbuffet

.

De prijs van deze dagtocht is: € 74,80 p.p.

Reiscode D7-07-2020

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.