Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten

woensdag 21 juli 2021, 09:00:38

Op onze pagina 'Dagtochten' vindt u het vervolg van de zomertochten, een aantal najaarstochten, een wintertocht en een kerstdagtocht.

Overig nieuws

Nieuwe reisdatum voor de reis naar de Moezel

maandag 28 juni 2021, 11:30:00

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 62,90 p.p. *

De Kersenhut en een Kastelentocht

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
dinsdag 06 juli 2021
Direct reserveren

Dinsdag 6 juli 2021

Bezoek aan De Kersenhut en een Kastelentocht

Kennismaken met de traditie van kersen

De rijke historie ontdekken van kastelen en buitenplaatsen

In het hart van de Kromme Rijnstreek, waar de kersenteelt een belangrijke rol speelt, vindt u het fruitteeltbedrijf “De Kersenhut”. In en rond deze kersenboomgaard maakt u kennis met de rijke historie van de kersenteelt waarbij begrippen als traditie, trots, cultuur, mooie verhalen, nostalgie en saamhorigheid terug te vinden zijn. Hoewel we spreken van een eeuwenoude traditie is de kersenteelt, met de kennis van toen en de technieken van nu, een nieuw leven ingeblazen. Een bijzonder aspect in het kersenmuseum is de afmijnzaal. Deze werd op 9 juni 1949 bij de fruitveiling van Wijk bij Duurstede in gebruik genomen. Naast kersen, worden er ook peren en appels geteeld. Op het erf van de boerderij bevindt zich een Landwinkel en Schenkerij.

De Utrechtse Heuvelrug beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap. In de omgeving van Langbroek en Amerongen staan diverse kastelen en boerderijen met hun mooi geverfde luiken.

Vanaf de instapadressen gaat de rit rechtstreeks naar De Kersenhut in Cothen. U wordt welkom geheten met koffie en kersengebak. Aansluitend maakt u kennis met de eeuwenoude traditie en de tegenwoordige kennis van kersen. Ook kunt u nog even een kijkje nemen in de Landwinkel en Schenkerij. Bij het afscheid wordt u nog getrakteerd op een klein bakje kersen.

Na dit bijzondere bezoek staat in een gezellig restaurant het diner voor u klaar. 's Middags gaat u tijdens een mooie route door de bossen de historie ontdekken van prachtige kastelen en authentieke boerderijen. Rond 18.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Bezoek De Kersenhut

* Twee kopjes koffie of thee met kersengebak

* Klein bakje kersen

* Driegangendiner

* Kastelentocht

De prijs van deze dagtocht is: € 62,90 p.p.

.

U kunt niet reserveren via het reserveringsformulier van deze pagina.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D6-07-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.