Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Samenstellen en organiseren voor 2022 is van start gegaan!

zaterdag 08 januari 2022, 13:45:01

Blijf ons volgen, dan blijft ú op de hoogte!
€ 78,80 p.p. *

De Rozenhof en het Openluchtmuseum De Locht

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
woensdag 08 september 2021
Direct reserveren

Woensdag 8 september 2021

De Rozenhof en het Openluchtmuseum De Locht

Lottum is hét hart van de Nederlandse pot-rozenteelt. Maar liefst 70% van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje in Noord-Limburg. De Rozenhof is een rozenparadijs midden in het centrum van het dorp Lottum en heeft een prachtige tuin waar u kunt genieten van de toprozen. In het Rozenkenniscentrum vindt u informatie over rozen en het rozendorp Lottum, ook kunt u hier terecht met al uw vragen over rozen.

Openluchtmuseum De Locht werd geopend in 1990. In dit jaar vond een grote collectie historische voorwerpen zijn nuttige bestemming in het fonkelnieuwe museum dat speciaal hiervoor was ingericht in een historische boerderij in het dorp Melderslo, dat deel uitmaakt van de gemeente Horst aan de Maas. In 1993 werd het museum uitgebreid met het 'Nationaal Asperge- en Champignonmuseum'. Een afdeling van De Locht die volop informatie verschaft over de twee agrarische producten die Noord-Limburg beroemd gemaakt hebben.

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar Lottum. Bij De Rozenhof wordt u hartelijk ontvangen met koffie en rozengebak. Na de koffie is er presentatie over de rozen en enthousiaste medewerkers geven u een rondleiding. Deze rozenexperts vertellen alles over de teelt van rozen, maar ook over de verzorging van de pot-rozen in de tuin of op het balkon. Bij het afscheid ontvangt u een kleine attentie.

Na dit interessante bezoek gaat de rit naar Melderslo. Tussen de middag staat bij De Locht een eenvoudige broodjeslunch met wat warms voor u klaar. Na de lunch is er een Rozenroute met de touringcar. Bij terugkomst in De Locht wordt u getrakteerd op een kopje thee, koffie of een glaasje frisdrank. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het vroegere plattelandsleven ontdekken.Wat valt hier een hoop te beleven en te zien! Boerderijen, ambachten, tentoonstellingen en activiteiten. Al wandelend over het fraai onderhouden terrein, krijgt u een goed beeld van de ontwikkeling van het plattelandsleven van 1850 tot en met de nieuwe heden daagse ontwikkelingen. Daarna heeft u nog tijd om rond te neuzen in de museumwinkel. Op de terugreis wordt er gestopt bij een prima restaurant voor het driegangendiner. Rond 20.00 uur bent u terug bij uw opstap-instapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* De Rozenhof koffie met rozengebak, presentatie en rondleiding

* Rozen attentie

* Broodjeslunch met wat warms in De Locht

* Rozenroute

* Bezoek Openluchtmuseum met consumptie

* Driegangendiner

De prijs van deze dagtocht is: € 78,80 p.p.

.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D11-09-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.