Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten

woensdag 21 juli 2021, 09:00:38

Op onze pagina 'Dagtochten' vindt u het vervolg van de zomertochten, een aantal najaarstochten, een wintertocht en een kerstdagtocht.

Overig nieuws

Nieuwe reisdatum voor de reis naar de Moezel

maandag 28 juni 2021, 11:30:00

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 74,85 p.p. *

Het Zoutmuseum en een Twentse zoutroute

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
donderdag 19 augustus 2021
Direct reserveren

Donderdag 19 augustus 2021

Bezoek aan het Zoutmuseum en een Twentse zoutroute

Tijdens een zoutroute de sporen van het zout ontdekken

Laat u verwonderen door geschiedenis van het zout!

Het Zoutmuseum vertelt het complete verhaal over zout. In het museum gaat het niet alleen over de geschiedenis rondom Twickel, Boekelo en Hengelo, maar ook om de periodes veel verder terug in de tijd. Zout is in de wereldgeschiedenis een belangrijke component in de chemie. Dit wordt op een speelse en educatieve manier belicht. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er schaarste aan zout in Nederland. Gelukkig herinnerde men zich toen dat er in Twente ooit zout in de bodem was gevonden. De rijke en gevarieerde informatie over deze belangrijke grondstof voor ons leven zal u doen verwonderen.

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar Delden, waar u in een gezellig restaurant koffie drinkt met een echte Twentse krentenwegge. Na de koffie bezoekt u het Zoutmuseum. Houdt u er rekening mee dat er kleine afstanden gelopen moeten worden, de afstanden zijn ca. twee keer 5 minuten. U krijgt een rondleiding door het museum en ziet een interessante film over de zoutgeschiedenis.Tussen de middag geniet u ter plaatse van een lunch-koffietafel met een warm hapje.

Na dit bezoek vertrekt u met de touringcar, onder begeleiding van een gids, voor een boeiende rondrit door het Twentse landschap. In Twente staan nog altijd een aantal zouttorens, die nu industrieel monument zijn.

De hier en daar in de grond gezakte huizen met puntdaken zijn zouthuisjes. De gids zal u onderweg veel vertellen over de sporen van het zout.

Biij terugkomst heeft u een uurtje de gelegenheid om op eigen wijze het stadje Delden te verkennen.

.Centrum Delden

U kunt de Blasiuskerk en de uitzonderlijke gevels aan de panden gaan bezichtigen, of heerlijk rondwandelen en eventueel diverse boetiekjes bezoeken. Of u drinkt een drankje in één van de sfeervolle horeca-gelegenheden. Daarna gaat de rit naar Kriebelz in Terwolde, waar men u verwacht voor het Pannetjesdiner. Rond 20.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapplaats.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met krentenwegge

* Entree, film en rondleiding Zoutmuseum Delden

* Lunch-koffietafel met een warm hapje

* Twentse zoutroute met gids

* Pannetjesdiner

.

De prijs van deze dagtocht is: € 74,85 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D9-08-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.