Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 86,25 p.p. *

Historische Driehoek van Noord-Holland

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
dinsdag 23 augustus 2022
Direct reserveren

Dinsdag 23 augustus 2022

Beleef de Historische Driehoek van Noord-Holland

De Historische Driehoek is een route die u aflegt tussen de drie steden Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. Met het indrukwekkende en monumentale Museumschip Friesland maakt u een mooie vaartocht over het IJsselmeer naar Medemblik. Het schip dateert uit 1956.

In een stoomtram rijdt u dwars door het West-Friese landschap over de spoorweg uit 1887 en passeert de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum, Twisk en Opperdoes. In de stoomtram is het alsof u terug gaat in de tijd.

.Auteur: Benno Ellenbroek

Vanaf de instapadressen gaat u via de Dijk van Lelystad naar Enkhuizen waar u inscheept op het Museumschip Friesland. Tijdens de vaartocht van 1 uur en 15 minuten geniet u aan boord van de koffie met appelgebak. Als u van boord gaat ontvangt u een schipperslunch in een rugzakje. Aangekomen in Medemblik heeft u een ruime lunchpauze.

Na de lunchpauze vertrekt u met de stoomtrein voor een boeiende rit naar Hoorn. Als u aankomt in Hoorn heeft u vrije tijd om het museumterrein te ontdekken. U kunt de oude locomotieven en het nog werkende seinhuis bewonderen. Of u maakt een kleine wandeling door de prachtige historische haven van Hoorn. Hoorn heeft een leuk centrum met gezellige authentieke straatjes, winkeltjes en veel terrasjes.

Op de terugrit wordt er gestopt bij een restaurant en tijdens het driegangendiner kunt u nog even napraten over de belevenissen van deze boeiende dag! Rond 20.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Vaartocht met het Museumschip Friesland

* Twee kopjes koffie of thee met appelgebak

* Schipperslunch in rugzakje

* Rit met de Stoomtrein

* Vrije tijd in Hoorn

* Driegangendiner

De prijs van deze dagtocht is: € 86,25 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D9-08-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.