Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 82,50 p.p. *

Hondsbossche Zeewering en een rit met de Zonnetrein

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
donderdag 04 augustus 2022
Direct reserveren

Donderdag 4 augustus 2022

Langs de Hondsbossche Zeewering en een rit met de Zonnetrein door de Schoorlse duinen

De Hondsbossche Zeewering is een dijk nabij Petten. Deze dijk vult een gat in de duinen, dat al bestaat sinds de Middeleeuwen. De Hondsbossche Zeewering heeft een lange geschiedenis van aanleg dijken en dijkdoorbraken. Grote stormen zoals de Allerheiligenvloed in 1570 vaagden de duinen weg, waardoor de zee alleen nog werd tegengehouden door dijken. Door het project “Kust op Kracht” wat in 2015 is afgerond, veranderde de 5,5 km lange zeewering van een metershoge verharde dijk met strekdammen in duinen en strand.

.

De Zonnetrein neemt u mee voor een prachtige tocht over kleine paadjes en weggetjes door het Nationaal Park. Moeiteloos rijdt het treintje duin op, duin af! Ondertussen vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over het natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar het sfeervolle Landgoed Robacher’s Watermolen, voor de koffie met gebak. De naam “Robacher” dankt men aan de oude watermolen, die te vinden is op het Watermolen terras. Na de koffie gaat de rit via West-Friesland richting de Noordzeekust. Tijdens een mooie route ziet u bij Petten de imposante dijk van De Hondsbossche Zeewering. In het plaatsje Groet aan de rand van duingebied Schoorl in restaurant Duingroet geniet u van een broodjeslunch met wat warms.

's Middags stapt u in de Zonnetrein en maakt u een mooie rondrit door de Schoorlse duinen. De rit eindigt bij het strand van Camperduin, hier heeft u de gelegenheid om even over het strand te wandelen of iets te drinken op een terras.In een restaurant onderweg wordt deze dag afgesloten met een driegangendiner. Rond 20.00 uur bent u weer terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Rit langs de Hondsbossche Zeewering

* Broodjeslunch met soep, kroket, melk en sap

* Zonnetrein met gids

* Driegangendiner

De prijs van deze dagtocht is: € 82,50 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D8-08-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.