Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 76,50 p.p. *

Museum De Proefkoloniën en De Koloniën van Weldadigheid

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
woensdag 25 mei 2022
Direct reserveren

Woensdag 25 mei 2022

Terug in de tijd bij Museum De Proefkoloniën en De Koloniën van Weldadigheid

U gaat in het Museum De Proefkoloniën 200 jaar terug in de tijd en treed u in de voetsporen van de eerste kolonisten.

U ervaart hun onvergetelijke verhaal. Eind 1818 staan er in het Drentse Frederiksoord 52 boerderijtjes klaar om de arme stedelingen te ontvangen. Hier kunnen ze op werk en onderdak rekenen. Ze krijgen een eigen woning en een stukje grond om te bewerken; een hard bestaan.

Door middel van arbeid en scholing wordt de Kolonisten discipline bijgebracht, zodat ze na verloop van tijd in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.Er komen kerken, winkels, scholen en zelfs rustoorden en er is een eigen ziekenfonds.

Tijdens een film ziet u hoe de kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe “paradijs”. U stapt binnen in de stadse achterbuurten van toen en u ruikt de armoede en voelt de ellende. Kortom, een stukje Nederlandse geschiedenis dat lang niet iedereen kent.

.

De voormalige Koloniën van Weldadigheid Fredriksoord, Willemsoord, Boschoord en Wilhelminaoord liggen in het hart van drie Nationale Parken. Het Drentse Friese Wold, Dwingelderveld en de Weerribben, zijn stuk voor stuk prachtige natuurgebieden. Een rondrit met de touringcar voert u langs de oude koloniehuisjes, het koloniekerkje, de Bosbouwschool, Huis Westerbeek, en het Postkantoor. Het bijzondere verhaal en het unieke landschap dat eruit voortkwam leidden tot de UNESCOwerelderfgoed status.

Vanaf de instapadressen gaat de rit allereerst naar een restaurant voor de koffie met gebak. Na de koffie gaat de rit naar Museum De Proefkolonie in Frederiksoord. Bij aankomst staat er een 12-uurtje voor u klaar; lekker koloniebrood met een warm hapje en een kop soep. Daarna krijgt u een film te zien over het verhaal van de eerste kolonisten. Na dit indrukwekkende verhaal maakt u met de touringcar een rit door het landschap van De Koloniën van Weldadigheid. In een restaurant op de terugweg wordt deze boeiende dag afgesloten met een driegangendiner. Rond 20.30 bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* 12-uurtje lunch in het Grand Café van De Proefkolonie

* Bezoek De Proefkolonie met film over de eerste kolonisten

* Rondrit door het landschap De Koloniën van Weldadigheid

* Driegangendiner

De prijs van deze dagtocht is: € 76,50 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D3-05-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.