Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 76,30 p.p. *

Museumboerderij De Karstenhoeve

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
donderdag 21 juli 2022
Direct reserveren

Donderdag 21 juli 2022

Ervaar het Drentse leven op Boerderij De Karstenhoeve

Op het Drentse platteland in het dorpje Ruinerwold ligt een prachtige Saksische boerderij uit de 17e eeuw “De Karstenhoeve”. De boerderij verkeert voor een groot deel nog in de originele staat. Met zijn authentieke interieur is dit rijksmonument één van de mooiste museumboerderijen van ons land. De boerderij ligt aan de 7 kilometer Dokter Larijweg, met aan weerszijden zo'n 1100 hoogstam perenbomen. De meeste bomen zijn ouderwetse stoofpeertjes rassen.

In de boerderij zijn veel authentieke tegeltableaus, interieurs en voorwerpen bewaard gebleven. In het voorhuis hangt nog de sfeer van het dagelijks leven van de bewoners uit de 19e eeuw. Tekenen van welstand bij deze “veerpeerdsboer” zijn de opkamer met zijn Statenbijbel, het schitterende kabinet in de pronkkamer, waarin onder andere een uitgebreide collectie linnengoed bewaard wordt , het tegeltableau aan de achterwand van de schouw in de woonkeuken en de collectie sieraden, borduur- en kantkloswerk en kleding. De “wiemel” aan de zolder en de weckpotten in de kelder herinneren aan het aanleggen van de wintervoorraad. De boterbereiding vond plaats op de boerderij getuige de rosmolen en de oproomvaten. Kortom, ervaar het Drentse boerenleven van weleer!

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar een restaurant voor uw kopje koffie met gebak. Via een mooie route wordt de rit vervolgd naar Ruinerwold. Bij Museumboerderij De Karstenhoeve aangekomen wacht u een broodmaaltijd met groentesoep. Aansluitend is er onder begeleiding een rondleiding door deze imposante boerderij.

.

‘s Middags staat er een leuk entertainment gebeuren op het programma. In de pauze, bij de koffie of thee, is er lekkere perencake. Na de vele interessante bezichtigingen en een gezellige middag, gaat u onderweg in een restaurant deze dag afsluiten met een driegangendiner. Rond 20.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Lunch De Karstenhoeve

* Rondleiding De Karstenhoeve

* Entertainment De Karstenhoeve

* Koffie of thee met perencake

* Driegangendiner

De prijs van deze dagtocht is: € 76,30 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D7-07-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.