Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten

woensdag 21 juli 2021, 09:00:38

Op onze pagina 'Dagtochten' vindt u het vervolg van de zomertochten, een aantal najaarstochten, een wintertocht en een kerstdagtocht.

Overig nieuws

Nieuwe reisdatum voor de reis naar de Moezel

maandag 28 juni 2021, 11:30:00

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 77,95 p.p. *

Noordwest Friesland en varen met de Salonboot Bep Glasius

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
dinsdag 08 juni 2021
Direct reserveren

Dinsdag 8 juni 2021

Mooie route door Noordwest Friesland

Varen met de Salonboot Bep Glasius

Polders, dijken en terpenland

Nergens is de eeuwenlange strijd tegen het water meer aanwezig dan in het landschap van Noordwest Friesland. De eeuwenoude terpen en de imposante hedendaagse waddendijk zijn het meest opvallend. De eerste bewoners, die zich vanaf de 6e eeuw voor de jaartelling op de hogere delen vestigden, beschermden huis en haven tegen het opkomende zeewater. Dat deden ze door de omringende grond te verhogen tot kunstmatige heuvels, de zogenaamde terpen. De terpen zijn in hun volle omvang blijven liggen tot het midden van de 19de eeuw. In de middeleeuwen was het noordwesten van Friesland nog een eiland. Het werd omsloten door de Middelzee en de Marne, twee zeearmen bij elkaar kwamen en langzamerhand dichtslibden en ingepolderd werden.

.Salonboot Bep Glasius

Het IJsselmeer heeft een oppervlakte van maar liefst 1100 km² en is daarmee het grootste meer in Nederland. De veerdienst Enkhuizen-Stavoren is sinds 1886 de bestaande veerdienst tussen Enkhuizen en Stavoren over het IJsselmeer. De beroepsvaart maakt regelmatig gebruik van het IJsselmeer, maar ook de watersportliefhebbers komen hier graag. Dat is ook niet zo vreemd, want varen op het IJsselmeer is een unieke ervaring.

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar restaurant Het Achterhuis op Urk voor de koffie met een Urker dikkertje. Een dikkertje is smullen op echte Urker wijze! Het restaurant heeft een mooi uitzicht op het oude dorp, het IJsselmeer en de bedrijvigheid in het havengebied.

Na de koffie gaat de rit via Lemmer naar Noordwest Friesland. In een restaurant in het dorp Hindelopen staat de lunch-koffietafel voor u klaar. U vertrekt na de lunch naar Stavoren. Bij rederij V&O scheept u in op de comfortabele salonboot Bep Glasius voor een vaartocht over het IJsselmeer. In Enkhuizen staat de touringcar op u te wachten en wordt de rit vervolgt via de dijk van Enkhuizen, Lelystad en een stukje Knardijk naar Bremerberg. Bij Restaurant Bremerbergse Hoek geniet u van het driegangendiner. Rond 20.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Route Noordwest Friesland

* Twee kopjes koffie of thee met een Urker dikkertje

* Lunch- koffietafel

* Vaartocht over het IJsselmeer

* Driegangendiner

De prijs van deze dagtocht is: € 77,95 p.p.

.

U kunt niet reserveren via het reserveringsformulier van deze pagina.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D4-06-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.