Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 66,50 p.p. *

Proeverij Achterhoekse Streekgerechten

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
woensdag 08 juni 2022
Direct reserveren

Woensdag 8 juni 2022

Proeverij van Achterhoekse Streekgerechten met live cooking

De Achterhoek kenmerkt zich niet alleen door de mooie natuur, de prachtige stadjes en de rust, de Achterhoek is ook een schatkamer vol lekkere, ambachtelijke kwaliteit-streekproducten; van vlees, brood, wijn, bier en sappen tot zuivel, jam, groenten en fruit en smaakmakers.

In het Heidehuus in Halle-Heide hebben ze zich volledig toegelegd op het bereiden van een buffet met unieke Achterhoekse streekproducten. Sommige gerechten worden live cooking bereid en krijgt u een vermakelijk verhaal te horen over het reilen en zeilen van het boerenbestaan in de vroegere jaren.

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar het koffieadres. Aan de rand van de Witte Wieven kuil in Zwiep wordt u in restaurant De Witte Wieven opgewacht met koffie en gebak. Na de koffie stapt er een gids in de bus om u te begeleiden voor een mooie rondrit door de omgeving. Hij zal u veel vertellen over het wel wee van deze streek.

.

Daarna wordt de tocht vervolgd naar Heidehuus in Halle-Heide. U wordt hartelijk welkom geheten door eigenaar Steffan Jolink. Vervolgens gaat u genieten van het uitgebreide buffet. De meerdere buffettafels zijn rijkelijk gevuld met een keur aan warme en koude gerechten. Sommige gerechten worden live cooking bereid door kok Steffan. Zoals balkenbrij, bakbloedworst, poddik, dit wordt het ook wel trommelkooke genoemd. Traditioneel eet men poddik met stroopsaus. Voor de laatste gaatjes zijn er nog wentelteefjes!

Na dit voedzame, gezellige gebeuren en veel verhalen rijker, zal de rit eind van de middag huiswaarts gaan. U bent rond 18.00 uur weer terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Rondrit met gids

* Proeverij-lunch met live cooking

De prijs van deze dagtocht is: € 66,50 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D4-06-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.