Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 74,85 p.p. *

Terug in de tijd bij Ambachtelijk Gouda

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
woensdag 12 oktober 2022
Direct reserveren

Woensdag 12 oktober 2022

Terug in de tijd bij Ambachtelijk Gouda

In het moderne gebouw van Ambachtelijk Gouda, aan de rand van Gouda, ontdekt u waarom er zoveel bierbrouwerijen waren in deze stad; hoe de kleipijp in Gouda terecht kwam, hoe de Gouda-kaarsen werden gemaakt, hoe de siroopwafel is ontstaan, waarom de Goudse kaas zo bekend is en waarom er zoveel aardewerk fabrieken waren.

Kortom, u zult verbaasd zijn hoeveel ambachten er zijn geweest in Gouda. In de zes nagemaakte oude trapgevel huisjes van rond 1800 krijgt u een beeld van deze typische oud Goudse ambachten.

.

.Het oude kaasmuseum van Gouda

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar Gouda, waar u bij Ambachtelijk Gouda koffie drinkt met een Gouds siroopwafelgebakje. Na de koffie krijgt u doormiddel van beeldmateriaal en originele attributen te zien hoe de typische Goudse ambachten zijn ontstaan. Elk huisje toont en vertelt de geschiedenis van het ambacht. Tussen de middag gaat u bij restaurant Flora in Boskoop genieten van een driegangendiner.

Na het diner maakt u onder begeleiding van een gids een interessante rit langs boomkwekerijen. In het Groene Hart van Zuid-Holland ligt van oudsher een belangrijk boomkwekerijgebied vol met watergangen en kleine slootjes, die vroeger voor transport werden gebruikt. Rond 18.00 bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Bezoek Ambachtelijk Gouda

* Twee kopjes koffie of thee met siroopwafelgebak

* Driegangendiner

* Rondrit Boomkwekerijen met gids

De prijs van deze dagtocht is: € 74,85

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D13-10-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.