Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten

woensdag 21 juli 2021, 09:00:38

Op onze pagina 'Dagtochten' vindt u het vervolg van de zomertochten, een aantal najaarstochten, een wintertocht en een kerstdagtocht.

Overig nieuws

Nieuwe reisdatum voor de reis naar de Moezel

maandag 28 juni 2021, 11:30:00

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 68,50 p.p. *

Vaartocht Utrechtse Vecht en een route door het Gooi

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
woensdag 21 juli 2021
Direct reserveren

Woensdag 21 juli 2021

Vaartocht langs de Utrechtse Vecht en een mooie route door het Gooi

Vraag aan een willekeurige Nederlander waar hij aan denkt bij de Vechtstreek, en de meesten zullen “buitenplaatsen” zeggen. De in korte tijd rijk geworden Amsterdamse kooplieden zochten begin 17de eeuw goede investeringen voor hun verdiende vermogen en gingen zich hier vestigen. Deze buitenplaatsen hadden ook veel bijgebouwen, de meest voorkomende waren; een stal, een oranjerie, een koetshuis en met name theekoepels Hier kon men verpozen, musiceren, zaken doen en gasten opwachten, al genietend van het vertier op het water. Tijdens een vaarroute door het mooiste stukje van de Utrechtse Vecht, is het genieten van de statige buitenhuizen, romantische theekoepels en idyllische plekjes.

Het Gooi wordt gevormd door de noordelijke uitloper van de Utrechtse heuvelrug. Geen gebied in Noord-Holland laat een grote landschappelijke verscheidenheid zien als het Gooi, waar de heuvels van het Gooi grenzen aan het laaggelegen klei- en veengebied van de Vechtstreek. Een gebied dat al zo lang geleden bewoond werd en waar zo lang onafgebroken mensen verbleven en gewerkt hebben. Kortom; het landschap van het Gooi laat zich lezen als een levend geschiedenisboek!

Vanaf de opstapplaatsen gaat de rit naar Maarssen. In de buurt van Maarsen-dorp scheept u in op een rondvaartboot. Tijdens de 2-uur durende vaartocht geniet u van de koffie met gebak. De vaarroute voert langs het mooiste stukje van de Utrechtse Vecht met zijn statige buitenhuizen en romantische theekoepels.

Na de vaartocht gaat de rit naar het ruim 120 jaar oude dorp Haarzuilens. Het kasteeldorpje heeft zich in de loop der eeuwen nauwelijks ontwikkeld. De met riet en pannen gedekte huizen met grote bomen hebben zich gegroepeerd op de brink. In restaurant ’t Wapen van Haarzuilen wacht u een heerlijk driegangendiner. Daarna gaat u via een mooie route door een deel van het Gooi naar Maarsbergen. Bij de Kaasboerderij De Weistaar geniet u van een drankje en gaat u de heerlijke kaas proeven. Ook ziet u een film over het maken van kaas, boter en karnemelk. Tot slot kunt u nog even rondkijken in de landwinkel waar u terecht kunt voor heerlijke boerenkaas, borrelhapjes, leuke cadeauartikelen en mooie woonaccessoires. Aan het einde van middag bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Vaartocht over de Vecht

* Driegangendiner

* Route doot het Gooi

* Bezoek Kaasboerderij De Weistaar met consumpte, kaas proeven, film, Landwinkel

.

De prijs van deze dagtocht is: € 68,50 p.p.

.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D7-2-07-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.