Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Samenstellen en organiseren voor 2022 is van start gegaan!

zaterdag 08 januari 2022, 13:45:01

Blijf ons volgen, dan blijft ú op de hoogte!
€ 67,50 p.p. *

Varen over de Beulakerwijde en het Giethoornse Meer

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland
donderdag 05 augustus 2021
Direct reserveren

Donderdag 5 augustus 2021

Varen over de Beulakerwijde en het Giethoornse Meer

De Beulakerwijde, meestal uitgesproken als Beulakerwiede is het grootste meer in de Kop van Overijssel. Wie voor het eerst over de Beulakerwijde vaart, wrijft zich van verbazing in de ogen. Midden op het imposante meer doemt plotseling een kunstwerk op in de vorm van een torenspits. Het kunstwerk dat herinnert aan de tragische geschiedenis van het verdronken dorp Beulake. In de 18e eeuw braken de dijken door en het dorpje Beulake werd opgeslokt door een kolkende watermassa.

Het Giethoornse Meer is het enige meer in Weerribben-Wieden dat niet ontstond na het natuurgeweld en de dijkdoorbraken. Bij Giethoorn ligt het al lang niet meer. Als turfstekers een gebied hadden uitgeveend, trokken ze verder. Het meer verhuisde op die manier mee. Ondanks het “meeverhuizen” heeft het de naam Giethoornse Meer behouden. Bij Giethoorn ligt het al lang niet meer, daarom is de naam van het meer wat verwarrend, het ligt namelijk dichter bij Blokzijl dan bij Giethoorn.

Vanaf de instapadressen gaat de rit via een leuke route over de Veluwe naar Kampen voor de koffie met gebak. Na de koffie wordt de rit vervolgd en steekt u de rivier de IJssel over en vervolgens over de Kamper Zeedijk richting Noordwest Overijssel. U passeert dorpjes als Barsbeek, Poepershoek, Kadoelen, Moespot en Sint Jansklooster. In een gezellig restaurant aan de rand van Giethoorn geniet u van het diner.

’s Middags scheept u in op het grote schip “De Vrijstate” van de familie Jongschaap. Het schip vaart geruisloos omdat het volledig elektrisch is. U maakt een mooie vaartocht over de Beulakerwijde, het Giethoornse meer en meert aan in Muggebeet, waar de touringcar voor u klaar staat voor de rit richting huiswaarts. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapplaats.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Driegangendiner

* Vaartocht over Beulakerwijde en het Giethoornse meer

.

De prijs van deze dagtocht is: € 67,50 p.p.

Stuur een mail voor reservering-boeking naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw gewenste dagtocht(en) door: 0341-35 57 03
Reiscode D8-08-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.