Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2020

Dagtochten 2020

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Annulering dagtochten

maandag 18 mei 2020, 14:55:00

In verband met de maatregelen die betrekking hebben op het coronavirus zijn alle dagtochten die gepubliceerd staan op deze site geannuleerd.

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 65,80 p.p. *

Rit door de IJsselvallei en Bijbelse Zandverhalen

Dagtochten / Alle dagtrips /
donderdag 05 september 2019
Direct reserveren

Donderdag 5 september 2019

Rit door de dynamische natuur in de IJsselvallei

Beleef Bijbelse Zandverhalen in Elburg

In de IJsselvallei, ten noorden van Deventer, krijgt de IJssel vrij spel. Hier bemoeit de mens zich niet met de natuur. De belangrijkste beheerders in de IJsselvallei zijn Schotse Hooglanders en IJslandse paarden. Door jonge boomopslag te eten, zorgen zij ervoor dat het water vrij spel kan houden. Dankzij deze dynamiek, de afwisseling van droog en nat, van hoge en lage delen voelen veel vogels en planten zich hier thuis.

.

Met zo’n 4000 kuub zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken, komen Bijbelverhalen tot uiting. Aad Peters, bekend van onder andere de verhalen van de Ark van Noach, beeldt Bijbelverhalen nu ook in zand uit. In een enorme loods in Elburg zijn uit zo’n vierduizend kuub zand tientallen botters, sfinxen en Bijbelse figuren herrezen. Onder andere; de toren van Babel, Jona en de walvis, Adam en Eva in het paradijs, de geboorte en kruisiging van Jezus, de put van Jozef, zomaar wat Bijbelverhalen die de revue passeren bij de Zandverhalen in Elburg.

.

.

Aan deze bijzondere toeristische trekpleister aan de rand van de haven van Elburg is door zandkunstenaars wel 1200 dagen lang gewerkt. Het zijn geen kleine zandkasteeltjes die u tegen gaat komen, maar tot acht meter hoge zandsculpturen.

.

.

Ook Nederland van vroeger is in de expositie verweven, door oude botters en oude, huizenhoge sluisdeuren. Kortom, de moeite waard om deze prachtige Zandverhalen te gaan bewonderen!

.

Vanaf de opstapadressen gaat de rit over de Veluwe naar de IJsselvallei. Bij een gezellig restaurant in Terwolde gaat u koffie drinken. Daarna maakt u een mooie rit langs de IJssel en ziet de gebieden waar meer ruimte voor de rivier is gekomen. Bij een restaurant, in het centrum van Elburg, staat voor u het uitgebreide dinerbuffet klaar. Na het diner brengt u een bezoek aan de Zandverhalen in Elburg. Rond 18.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Houdt u er wel rekening mee dat er bij deze dagtocht enkele stukjes gelopen moet worden!

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Rit door de IJsselvallei

* Driegangendinerbuffet

* Bijbelse Zandverhalen in Elburg

De prijs van deze dagtocht is: € 65,80 p.p.

Reiscode D12-09-2019

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.