Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 568,00 p.p. *

5-daagse reis naar Lo-Reninge in België

Reizen / Meerdaagse reizen / België
maandag 16 mei 2022 - vrijdag 20 mei 2022
Direct reserveren

Maandag 16 mei t/m vrijdag 20 mei 2022

Geheel verzorgde 5-daagse reis naar het middeleeuwse stadje Lo-Reninge in België

Beleef vakantiedagen in een nostalgische omgeving en in een historisch hotel

De Westhoek in West-Vlaanderen is een afwisselend gebied waarin naast beboste heuvelruggen ook polders, kustgemeenten, vruchtbare akkers, historische stadjes en vriendelijke dorpjes te vinden zijn. Dwars door het gebied stroomt de rivier de IJzer. Het Belgisch gebied ten westen ervan wordt “Bachten de Kupe” (achter de kuip) genoemd

Lo is een middeleeuws stadje. Dommeldorpjes als Lampernisse, Stuivekenskerke of Booitshoeke liggen hier amper een sprongetje vandaan.De Westhoek heeft patent op dit soort dommeldorpjes. Waar nostalgie en charme troef is! U kent vast het liedje van Wim Sonneveld wel; “Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk, een kar met paard…”, dit soort nostalgie is te zien in deze dommelstadjes.

U verblijft uw vakantiedagen in ***Hotel Oude Abdij in het stadje Lo. Het hotel is gelegen in een mooie streek met een rijke historische waarde. De vroegere abdij-brouwerij werd omgevormd tot een charmant hotel met 60 comfortabele kamers. Van de paters Augustijnen zijn vooral de serene rust en de unieke 18e-eeuwse Duiventoren gebleven. Bij mooi weer kunt u genieten van de grote tuin met twee terrassen.

’s Avonds is het gezellig toeven in de knusse bar of relaxen in één van de zithoeken.De kamers zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten. Alle kamers zijn bereikbaar met een lift. Kortom, dit historische hotel met zijn nostalgische omgeving heeft alle ingrediënten om van fijne, zeer verzorgde vakantiedagen te genieten!

Een reisverslag van dag tot dag.

Maandag 16 mei: Vanaf de instapadressen gaat de rit naar het adres voor de koffie met gebak. Een gezellig begin van uw vakantiedagen. Na koffie gaat de reis richting België.

Onderweg zijn er de nodige stops. Aan het einde van de middag komt u aan bij Hotel Oude Abdij, waar u gastvrij wordt ontvangen. Na de kamerindeling heeft u de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen. Begin van de avond geniet u van het diner.

Dinsdag 17 mei: U gaat een bezoek brengen aan het stadje Veurne. De rit gaat via de polders van de Moeren. De platte polders zijn met hun wijde velden uniek. Het landschap wordt getypeerd door rechte verbindingswegen afgezoomd met bomen. Hier en daar staat nog een oude windmolen of de resten ervan waarmee water werd opgevijzeld. In de stad Veurne aangekomen gaat u de stad op eigen wijze verkennen, dan kan doormiddel van een stadswandeling of u gaat koffie drinken in één van de gelegenheden die het stadje biedt. Daarna gaat de rit terug naar het hotel, waar u tussen de middag aanschuift voor het diner.

's Middags vertrekt u voor de rit naar de Middeleeuwse stad Ieper, onderweg bezoekt u de authentieke loopgrachten. De Grote Markt is het centrale plein van de stad Ieper en is al eeuwenlang het centrum van de stad. Op de Grote Markt van Ieper staan enkele imposante bouwwerken te pronken.Hierdoor wordt het door heel wat toeristen gezien als een van de mooiste plekken van de stad. U heeft ruimschoots de gelegenheid om alles te bekijken en te bewonderen. Begin van de avond is er in een restaurant in de stad een eenvoudige Belgische broodplank voor u gereserveerd.

.In de stad Ieper wordt iedere avond sinds 1928 stipt om 20.00 uur de “Last Post” geblazen onder de machtige gewelven van de Menenpoort.Daar staat een gedenkteken in de vorm van een Romeinse triomfboog. Het draagt de namen van 54.896 vermiste soldaten. Het monument werd opgetrokken als eerbetoon aan de Britse doden die nooit zijn teruggevonden of anoniem begraven werden. Deze avond bent u aanwezig terwijl de Last Post geblazen wordt, een emotioneel moment wanneer u er bij stilstaat.

Woensdag 18 mei: Deze dag maakt u een mooie excursietour. Via de drooggelegde moerassen van de Moeren naar Gravelines, het stadje met vestingwerken van Vauban werd vroeger dan ook omringd door stadsmuren en poorten.In Gravelines is een korte stop voor een bezoek aan de Citadel. Dit militaire bouwwerk, ook wel kasteel of arsenaal genoemd, behoort tot het Franse Noorderdepartement.

Daarna gaat de rit naar de stad Calais waar eveneens een korte stop is. Voor het stadhuis staat de grote toren Belfort. Het Belfort is gebouwd in 1925, het stadhuis stamt uit 1911. Voor het stadhuis staat de beeldengroep “Les Bourgeois de Calais”, de burgers van Calais van Rodin uit 1888. De tour gaat verder met een rit langs het tunnelcomplex en langs de prachtige opaalkust, waar u bij goed weer zicht heeft op kwijtrotsen van Dover. In het levendige provinciaalse dorp Pernes-les-Fontaines, gelegen aan de rand van het prachtige plateau van de Vaucluse, gaat u in een gezellig restaurant van de lunch genieten. Na dit rustmoment, volgt er een bezoek aan de middeleeuwse stad Boulogne. De stad heeft een prachtig oud centrum met mooie bezienswaardigheden en verschillende winkelstraten.

Donderdag 19 mei: Wordt een rustige dag. U bezoekt het bezoekerscentrum van Jules Destrooper. Met een geheim familierecept worden hier wereldbekende koekjes gemaakt. Enkel de beste ingrediënten worden gebruikt in deze Belgische koekjes. Ontdek de heerlijke natuurboterwafeltjes, het lekkerste amandelbrood en andere authentieke koekjes die uw hart zullen veroveren.Jules Destrooper is al jaren hofleverancier van het Belgische koningshuis. Terug in het hotel staat er een eenvoudige lunch klaar.

’s Middags maakt u een mooie boottocht vanuit Clairmarais. Een vaartocht tussen landerijen die op het water gewonnen zijn en waar de postbode per boot zijn ronde doet. Wie van prachtige natuur houdt, rust en gemoedelijkheid, zal genieten.

Vrijdag 20 mei: Na het ontbijt gaan de koffers in de touringcar voor de terugreis. In een restaurant in Nederland wordt deze reis afgesloten met een driegangendiner. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Verblijf in ***Hotel Oude Abdij

* Bezoek stad Veurne

* Bezoek stad Ieper met bezoek authentieke loopgrachten

* Belgische broodplank in de stad Ieper

* Aanwezig bij het blazen van de “Last Post”

* Bezoek stad Gravelines met bezoek aan de Citadel

* Bezoek stad Calais

* Lunch in Pernes

* Bezoek stad Boulogne

* Bezoek Destrooper

* Lunch in het hotel (donderdag 19 mei)

* Boottocht vanuit Clairmarais

* Driegangendiner in Nederland

De prijs van deze reis is:

2-persoonkamer: € 568,00 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 94,00 p.p.

Exclusief:

* Uitgaven van persoonlijke aard

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M1-05-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.