Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 665,50 p.p. *

5-daagse reis naar Bergedorf bij Hamburg

Reizen / Meerdaagse reizen / Duitsland
maandag 08 augustus 2022 - vrijdag 12 augustus 2022
Direct reserveren

Maandag 8 augustus t/m vrijdag 12 augustus 2022

5-daagse reis naar het stadje Bergedorf bij Hamburg

Ontspan in een landelijk gebied

Ontdek het oude Duitse land

Bergedorf is het meest zuidelijke deel van de zeven districten in Hamburg. Het district bestaat uit diverse stadsdelen, dit zijn meestal voormalige dorpen en gemeenten die in de loop van de tijd tot de stad Hamburg behoren. Bergedorf heeft vergeleken met de andere stadsdelen de minste inwoners, maar het meest uitgestrekte groene land. Bergedorf noemt men ook wel de tuin van de Hanzestad Hamburg. Deze groene woonwijk Bergedorf is bekend vanwege de haven in de Serrahn. In deze wijk, te midden van parkland, staat ook het gotische Slot Bergedorf en een herberg die in vakwerkstijl is opgetrokken. Het historische oude deel van de wijk, plus de autovrije winkelstraat Sachsentor, met zijn oude charmante huizen, nodigen u uit voor een wandeling door Bergedorf.

U verblijft deze vakantiedagen in het luxe ****H4 Hotel Bergedorf, gelegen op korte loopafstand van het gezellige centrum van Bergedorf. Het hotel biedt grote comfortabele kamers met een badkamer voorzien van alle benodigde faciliteiten. Alle kamers zijn bereikbaar met een lift. Het Galerie hotel-restaurant serveert veel regionale specialiteiten. U kunt ontspannen in de kleine spa met sauna, een stoombad en een fitnessruimte, waar u gratis gebruik van mag maken. Daarnaast biedt de ambiance van de cocktailbar u gezellige avonden.

Een reisverslag van dag tot dag.

Maandag 8 augustus: Vanaf de instapadressen gaat de rit naar een restaurant voor de koffie met gebak. Na de koffie gaat de reis via de Duitse autowegen naar Hamburg. Onderweg zijn er de gebruikelijke stops. Halverwege de middag zult u arriveren bij Hotel Bergedorf. Na de indeling van de kamers heeft u nog even de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen.

Dinsdag 9 augustus: Met een deskundige gids maakt u een mooie rondrit door de stad Hamburg. Deze rondrit voert u langs de mooiste plekjes van Hamburg. Of het nu het 160 ha grote Alstermeer is, het bruisende gebied bij de haven, of de wereldberoemde Reeperbahn, Hamburg heeft u zeer veel te bieden. Het meest kenmerkende gebouw van Hamburg is de St. Michaelis kerk. Op een steenworp afstand hiervan bevindt zich de Speicherstadt. De Speicherstadt is een complex van havenpakhuizen in rode baksteen. De pakhuizen staan grotendeels in het water. Er zijn bulkgoederen opgeslagen zoals koffie, thee, cacao, kruiden, specerijen en tabak, maar het is ook de grootste opslagplaats van Oosterse tapijten ter wereld. Deze middag bezoekt u in Hamburg de gezellige wandelpromenade bij de St. Landing Pauli Bruggen met zijn vele eettentjes. Ook kunt u een kijkje nemen in de oude Elbe Tunnel. Hier ligt een boot klaar voor een rondvaart door de havens van Hamburg. Na de rondvaart gaat de rit terug naar het hotel.

Woensdag 10 augustus: Wordt een prachtige excursiedag. U brengt een bezoek aan de Lüneburger Heide. Het uitgestrekte heidegebied ligt ten zuiden van Hamburg en ligt tussen de rivieren de Elbe en Aller. De Lüneburger Heide is een van de grootste Duitse natuurparken. In het landschap staan typische Nedersaksen-boerderijen. Maar ook buiten het park hebben de heidedorpjes weinig van hun oude charme verloren. Allereerst gaat u koffie drinken met Buchweizentorte (Bosbessentaart) in het gezellig gemeubileerde Undeloher Hof. Dit rustieke vakwerkhuis ligt in het hart van de Lüneburger Heide. Na de koffie maakt u met een huifkar een mooie rit door het prachtige heidelandschap van het natuurgebied. Bij terugkomst van uw rit geniet u in Undeloher Hof van een lekkere lunch.

’s Middags gaat u een bezoek brengen aan Wildpark Schwarse Berge. In het 50 hectare grote idyllische parkgebied zijn ongeveer honderd diersoorten en wel duizend dieren te ontdekken; waaronder bizons, Europese wolven, lynxen, beren en elanden.

Donderdag 11 augustus: Deze ochtend gaat de rit naar de 1000 jaar oude stad Lüneburg. Deze prachtige stad met koopmanshuizen en hun karakteristieke gevels, getuigen ook nu nog van de grote rijkdom van de Lüneburger zouthandelaren. Met kinderkopjes geplaveide straten nodigen u uit tot een historische ontdekkingsreis. Achter de gevels vindt u fraaie speciaalzaken en bijpassende restaurantjes. Wij geven u de gelegenheid om uw tijd op eigen wijze te besteden in deze mooie stad. In één van de restaurants kunt u gebruik maken van een kopje koffie en een lunch. In de loop van de middag bent u terug bij het hotel, waar u eventueel een baantje kunt trekken, of u gaat relaxen in de spa.

Vrijdag 12 augustus: Na het ontbijt vertrekt u uit het hotel. Onderweg zal er een lunchstop zijn. In een restaurant in Nederland zal het driegangendiner plaatsvinden.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Twee kopjes koffie of thee met gebak op de heenreis

* Verblijf in ****H4 Hotel Bergedorf

* Rondrit stad Hamburg met gids

* Boottocht door de havens van Hamburg

* Koffie met Buchweizentorte in Undeloher Hof

* Huifkarrit over de Lüneberger Heide

* Lunch in Undeloher Hof

* Entree Wildpark Schwarse Berge

* Bezoek stad Lüneburg

* Driegangendiner in Nederland

De prijs van deze reis is:

2-persoonkamer: € 665,50 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 120,00 p.p.

* Exclusief:

* Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag

* Uitgaven van persoonlijke aard

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M3-08-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.