Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 497,50 p.p. *

5-daagse reis naar Dieblich aan de Moezel in Duitsland

Reizen / Meerdaagse reizen / Duitsland
maandag 26 juli 2021 - vrijdag 30 juli 2021
Direct reserveren

Maandag 26 juli t/m vrijdag 30 juli

5-daagse reis naar Dieblich in het Moezeldal

Typische wijnstadjes verkennen aan de Moezel

Dieblich aan de Moezel is een klein wijnstadje uit 1231, niet ver van Koblenz en de bekende 126 m hoge Moezelbrug. In het dorp vindt u een aantal historische gebouwen en enkele wijngaarden, enkele behoren aan de familie Pistono. Langs de Moezel treft u typische wijnstadjes en dorpen aan. Frankisch vakwerk en witgepleisterde huizen, zand-en leisteen zorgen voor vrijwel identieke romantische stadsbeelden.

Uw verblijft tijdens uw vakantiedagen in het Superior 3-sterrenhotel Pistono in de wijnstad Dieblich. Dit fijne en gezellige familiehotel is al generaties lang in handen van de familie Pistono.Het hotel beschikt over binnenplaats met een mooi terras en een zwembad in het hotel. Ook is het hotel in het bezit van een gezellige wijnkelder. Alle comfortabele ingerichte kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten en bereikbaar met een lift.

Een reisverslag:

Maandag 26 juli: Vanaf de instapadressen gaat de rit naar het koffieadres, een gezellig begin van uw vakantie! Na de koffie gaat de rit naar Duitsland. In de loop van de middag wordt u hartelijk ontvangen bij ***S Hotel Pistono in Dieblich. Voor het diner is er een welkomstdrankje.

Dinsdag 27 juli: Uw dag begint met een mooie rit langs de Moezel en bezoekt het stadje Traben-Trarbach. Het ligt aan een smalle bocht in de Moezel, omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rivier snijdt het stadje in twee gedeeltes. Vroeger waren het twee aparte plaatsjes. Daarna bezoekt u de stad Trier “Het tweede Rome”. Dit is de eervolle naam die de Romeinen aan Trier gaven. Zo’n tweeduizend jaar later dankt de oudste stad van Duitsland nog steeds zijn faam aan de indrukwekkende Romeinse monumenten. Natuurlijk is de invloed van de Moezelwijnen ook in Trier merkbaar. Naast proeflokalen en wijnkelders kent de stad veel goede restaurants waar de regionale wijnen in combinatie met culinaire hoogstandjes geschonken worden. Het is duidelijk dat Trier voor jong en oud van alles te bieden heeft.

Woensdag 28 juli: Als u in het Moezeldal verblijft ontkomt u niet aan een boottocht over de Moezel. Deze dag maakt u een mooie tocht over het water. Op de prachtige Moezel, zijrivier van de Rijn, geniet u van de prachtige uitzichten die er onderweg zijn. De groene steile hellingen met de uitgestrekte wijngaarden en dicht beboste oevers zijn zo kenmerkend voor dit deel van Duitsland. Bekijk de romantische wijndorpen en historische Moezelstadjes vanaf het water. U zult versteld staan van de schoonheid van het Moezellandschap en met volle teugen genieten van de indrukwekkende omgeving! Ook bezoekt u deze dag het toeristenstadje Cochem. Daar domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad al van ver te zien is. Naast de beroemde burcht is het oude gezellige marktplein Moezelromantiek ten top. Het belangrijkste middelpunt van Cochem met de mooie fontein, omgeven door fraaie vakwerkhuizen en waaraan het raadhuis grenst.

Donderdag 29 juli: Deze dag maakt u een mooie tocht langs het middelgebergte Hunsrück. Een kronkelende route met hellingen en afdalingen. De hoogten zijn licht glooiend en bedekt met uitgestrekte bossen, bloeiende weiden, valleien, heidevelden en kleinschalige weilanden. Hier vindt u prachtige landschappen die de stilte ademen. Na deze indrukwekkende rit brengt u een bezoek aan Boppard.De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden. Boppard is al meer dan 2000 jaar oud en in het centrum valt dan ook veel te zien.In het romantische centrum van Boppard liggen smalle straten met prachtige vakwerkhuizen. Deze mooie dagtocht wordt afgesloten met een bezoek aan de stad Koblenz, de Altstadt. Een prachtige historische binnenstad. In de oude binnenstad met zijn smalle straatjes zijn veel leuke kleine winkeltjes, gezellige terrassen en biergartens.

Vrijdag 30 juli: Na het ontbijt gaan de koffers in de touringcar voor de terugreis. In een restaurant in Nederland wordt deze reis afgesloten met een driegangendiner. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw uitstapadres.

Deze reis in inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Verblijf in ***S Hotel Pistono in Dieblich

* Tocht langs de Moezel

* Bezoek Traben-Trarbach en Trier

* Vaartocht Moezel, bezoek Cochem

* Tocht Hunsrück Gebergte, bezoek Boppard en Koblenz

* Afscheidsdiner

Exclusief:

* Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag

* Uitgaven van persoonlijke aard

De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 497,50 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 78,50 p.p.

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M2-06-07-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.