Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 685,50 p.p. *

6-daagse reis naar Wilhelmshaven in Duitsland

Reizen / Meerdaagse reizen / Duitsland
zaterdag 25 juni 2022 - donderdag 30 juni 2022
Direct reserveren

Zateterdag 25 juni t/m donderdag 30 juni 2022

6-daagse reis naar Wilhelmshaven aan de Noordzeekust in Duitsland

Ervaar de sfeer direct aan zee met een uniek uitzicht op de Jadebaai

Inclusief een dagexcursie naar het prachtige Waddeneiland Nordernay!

De havenstad Wilhelmshaven ligt in de Duitse deelstaat Niedersaksen. In Wilhelmshaven zijn alle bezienswaardigheden goed te voet te bereiken en bevinden zich rondom het centrum en de havens. Het icoon van de stad is de indrukwekkende Kaiser-Wilhelm-Brug. De brug is bijna 160 meter lang en 20 meter hoog en kan draaiend geopend worden om schepen door te laten. Het is een imposante staalconstructie!

U verblijft uw vakantiedagen in het ***Nordseehotel in Wilhemshaven, gelegen direct aan de prachtige Noordzeekust met uitzicht op de Jadebaai. Het hotel is in bezit van comfortabele, moderne kamers en zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten. Het hotel-restaurant biedt u tijdens het ontbijt of diner een fantastisch uitzicht op de zee.

Zaterdag 25 juni: Vanaf de instapadressen gaat de rit naar het koffieadres. Na de koffie gaat de reis richting Duitsland. Onderweg is er een stop bij een restaurant waar u de gelegenheid heeft om een lunch te nuttigen. In de loop van de middag komt u aan bij het Nordseehotel in Wilhelmshaven.

Zondag 26 juni: Deze ochtend geniet u allereerst van het heerlijke ontbijtbuffet. Rond 10.00 uur vertrekt u naar de Marinehaven in JadeWeserport voor een Haventour. Een gids zal u vergezellen tijdens de vaart en brengt u op de hoogte van de wetenswaardigheden en van wat al wat u zoal ziet. Na de ontscheping volgt er een wandeling langs de zuidelijke strandpromenade van ca. 10 minuten naar de Boulevard. In een restaurant staat een lunch voor u klaar. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de gezellige boulevard te bezoeken met zijn vele winkeltjes en terrasjes.

Maandag 27 juni: U gaat een mooie tour langs de kust maken. Vanuit het hotel gaat de rit naar de Friese voorhaven van Hooksiel. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Noordzee, het dorp Schillig, en de oliehaven van Wilhelmshaven. De rit gaat verder naar de stad Jever, daar brengt u een bezoek aan een brouwerij, hier vindt een gezellige proeverij plaats. Daarna heeft u vrije tijd om de oude binnenstad van Jever te bekijken. Vanaf Jever gaat de rit naar het Oost-Friese kustplaatsje Harlesiel met uitzicht over de Oost-Friese eilanden, de haven en de Waddenzee.

Dinsdag 28 juni: Deze dag maakt u een mooie tour door Oost-Friesland. Via de Fehnroute en door de Oost-Friese dorpen gaat de rit naar Emden. Op deze route is nog veel van het verleden te zien; prachtige windmolens, werkende sluizen en oude bakstenen kerken. Daarnaast markeren dijken, weilanden en houtwallen dit natuurgebied. In Emden aangekomen is er een 2 uur durende stadstour met een lokale gids. Emden is met haar musea, de haven en bunkers een interessante stad. Tijdens deze tour ziet u de zeehaven van Emden, vanuit deze haven vertrekken dagelijks veerboten naar het eiland Borkum.Emden is na Bremen de grootste Duitse haven voor het zeevervoer van auto's.De tour gaat verder langs de fabriek “Volkswagen Group”, waar de haven van Emden het hart is van de logistiek van dit bedrijf. Hiervandaan worden de voertuigen van Volkswagen Group in containers verscheept over de hele wereld.

.

Midden in Emden breekt een olifant door de gevel van een typisch bakstenen huis, hier is “Dat Otto Huus” gevestigd. Het is een klein museum met een klein winkeltje, waar men een kijkje kan nemen in het leven van de beroemde Duitse komiek Otto Waalkes. In deze stad geven wij u vrije tijd, zodat u op eigen wijze het één en ander kunt bekijken.

Woensdag 29 juni: Wordt een mooie excursie dag. Vanuit het hotel gaat de rit naar de haven van Norddeich. Daar scheept u in op een veerboot voor de vaartocht naar het prachtige eiland Norderney, met zijn beroemde lange zandstranden, die veel meer te bieden hebben dan een standaard strand aan de Noordzee. Aan boord is er gelegenheid voor een kopje koffie. Aangekomen in de haven van Norderney volgt er een korte wandeling naar het centrum. In de vele restaurantjes kunt u gebruik maken van een lunch, of u maakt een wandeling langs de promenade of het strand. Aan het begin van de middag staat er in Norderney een wegtreintje voor u klaar om u naar Rosengarten te brengen. In Rosengarten stapt u rond 15.00 uur in eiland-bus voor een tour over het eiland. Na de tour zet de bus u af bij de haven voor de terugvaart. Daar stapt u weer in uw eigen touringcar voor de terugrit naar het hotel.

Donderdag 30 juni: Na het ontbijt gaan de koffers in de touringcar voor de terugreis. In een restaurant in Nederland wordt deze reis afgesloten met een driegangendiner. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstad

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Verblijf in ***Nordseehotel

* Haventour vanuit JadeWeserport

* Lunch op zondag

* Excursietour met bezoek aan Brouwerij en proeverij

* Tour door Oost-Friesland

* Vaartocht naar eiland Norderney, bezoek Rosengarten, rondrit eiland

* Driegangendiner in Nederland

De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 685,50 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 135,00 p.p.

* Exclusief:

* Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag

* Uitgaven van persoonlijke aard

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M2-06-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.