Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 595,00 p.p. *

7-daagse reis naar Bad Steben in de Duitse deelstaat Beieren

Reizen / Meerdaagse reizen / Duitsland
zaterdag 01 augustus 2020 - vrijdag 07 augustus 2020
Direct reserveren

Zaterdag 1 augustus t/m vrijdag 7 augustus

Geniet van indrukwekkende landschappen in het mooie Frankenwald.

In het noorden van Beieren ligt het middelgebergte Frankenwald. Het prachtige gebied met alpenweiden, glasheldere meren, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en imposante hoge bergen bepalen het karakter van het landschap. In de omgeven boerendorpen lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. De huizen in de stadjes zijn versierd met fleurige bloembakken, er is vrolijke volksmuziek en het dragen van traditionele klederdracht is heel normaal.

De stad Bad Steben is bekend van het gelijknamige, idyllische spa-kuuroord met zijn statige lanen, oude bomen en tuinen. Het wellnesscentrum “Therme Bad Steben” wordt beschouwd als één van de mooiste van Duitsland. De stad heeft een gezellig centrum met sfeervolle terrasjes. Kortom, redenen genoeg om van een fijne vakantie te gaan genieten!

U verblijft in het familiair geleide ***Hotel Promenade, gelegen aan de Badstrasse in het centrum van Bad Steben. Het hotel bezit een lift, de kamers zijn ingericht met gezellige moderne meubels, de badkamer is voorzien van de benodigde faciliteiten.

Een reisverslag van dag tot dag

De mogelijkheid bestaat dat de excursiedagen worden gewisseld.

Zaterdag 1 augustus: Vanaf de opstapplaatsen gaat de rit naar het koffieadres, altijd een gezellig begin van uw vakantie! Na de koffie gaat de reis richting Duitsland. Onderweg is er een stop bij een restaurant waar u de gelegenheid heeft voor een lunch. In de loop van de middag komt u aan bij Hotel Promenade in Bad Steben. Begin van de avond schuift u aan voor het diner.

Zondag 2 augustus: Deze ochtend heeft u vrij te besteden om de omgeving en het stadje Bad Steben te verkennen. Rond het middaguur staat er in het hotel een eenvoudige lunch voor u klaar. Na de lunch stapt u in de touringcar en onder begeleiding van een gids gaat u de mooie 7-Täler-natuurtocht maken.

Maandag 3 augustus: De rit gaat naar het plaatsje Rödental, wat vlakbij de stad Coburg ligt. U bezoekt de Goebel Porzellanfabrik. Deze porseleinfabriek staat bekend om de wereldberoemde Hummel-beeldjes. In deze fabriek worden de beeldjes geproduceerd en over de hele wereld geëxporteerd. De fabriek wordt jaarlijks door meer dan 30.000 mensen bezocht. Na dit leuke bezoek gaat de rit naar het mooie centrum van Coburg, waar u de gelegenheid heeft voor een lunch en even kunt rondkijken. Via een mooie route weer terug naar het hotel in Bad Steben, waar u de middag naar eigen keuze kunt invullen.

Dinsdag 4 augustus: Deze dag bezoekt u de stad Bamberg. Deze oude stad is net als Rome gebouwd op zeven heuvelen en geldt als één van de mooiste steden van Europa. De stad staat op de werelderfgoedlijst van USENCO. De oorspronkelijke middeleeuwse structuur is in de binnenstad zo goed bewaard gebleven, dat het de middeleeuwen uitademt. De terugrit gaat deels door de Fränkische Schweiz, een prachtige streek met nog ongerepte natuur, veel rotspartijen, mysterieuze grotten en diepe dalen.

Woensdag 5 augustus: De stad Bayreuth, die deze dag op het programma staat, is onlosmakelijk verbonden met de bekende componist Richard Wagner. Hij was de grondlegger van de jaarlijkse “Festspiele“ in de stad. Overal in deze residentie- en universiteitsstad komt men zijn naam dan ook tegen. De terugrit naar Bad Steben gaat via een mooie route. Onderweg wordt nog een pauze ingelast in het pittoreske plaatsje Mödlareuth waar u in het “Deutsch-Deutsches-Museum” de sfeer en geschiedenis ervaart van de scheiding tussen Oost-en West-Duitsland.

Donderdag 6 augustus: Deze dag gaat u naar het stadje Saalburg, waar u inscheept voor een rondvaart over het stuwmeer Bleilochtalsperre. Het stuwmeer is met een kustlijn van 28 km het grootste stuwmeer van Duitsland. Tijdens uw rondvaart geniet u van het omliggende natuurlandschap, een groot aantal kastelen, burchten en burchtruïnes, ook komt u langs het prachtige wijnbouwgebied Saale-Unstrut. Het gebied dankt zijn naam aan twee rivieren, want de meestal in terrasvorm aangelegde wijngaarden zijn vooral te vinden in de smalle valleien van Saale en Unstrut.

Vrijdag 7 augustus: Na het ontbijt gaan de koffers in de touringcar. Op de terugreis zullen er nog een aantal stops zijn. In een restaurant in Nederland wordt deze reis afgesloten met een driegangendiner. In de loop van de avond arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Uw verblijf in ***Hotel Promenade

* Zondag: eenvoudige lunch in het hotel

* Natuurtocht “7-Tälertocht”

* Bezoek Goebel Porzellanfabrik

* Bezoek stad Coburg

* Bezoek stad Bamberg

* Rit Fränkische Schweiz

* Bezoek stad Bayreuth

* Mödlareuth met Deutsch-Deutsches-Museum

* Rondvaart stuwmeer Bleilochtalsperre

* Driegangen-afscheidsdiner


De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 595,00 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 25,00 p.p. (beperkt aanwezig)

.

* Exclusief: Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag.

* Uitgaven van persoonlijke aard.

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M2-08-2020

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar info@gsreizen.nl. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.