Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 615,00 p.p. *

7-daagse reis naar Bad Steben in Duitsland

Reizen / Meerdaagse reizen / Duitsland
zaterdag 07 augustus 2021 - vrijdag 13 augustus 2021
Direct reserveren

Zaterdag 7 augustus t/m vrijdag 13 augustus

7-daagse reis naar Bad Steben in de Duitse deelstaat Beieren

Indrukwekkende landschappen ontdekken in het mooie Frankenwald

In het noorden van Beieren ligt het middelgebergte Frankenwald. Het prachtige gebied met alpenweiden, glasheldere meren, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en imposante hoge bergen bepalen het karakter van het landschap. In de omgeven boerendorpen lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. De huizen in de stadjes zijn versierd met fleurige bloembakken. De stad Bad Steben is bekend van het gelijknamige, idyllische spa-kuuroord met zijn statige lanen, oude bomen en tuinen. Het wellnesscentrum “Therme Bad Steben” wordt beschouwd als één van de mooiste van Duitsland. De stad heeft een gezellig centrum met sfeervolle terrasjes. Kortom, redenen genoeg om van een fijne vakantie te gaan genieten!

U verblijft in het familiair geleide ***Hotel Promenade gelegen aan de Badstrasse in het centrum van Bad Steben. Het hotel bezit een lift, de kamers zijn ingericht met gezellige moderne meubels, de badkamer is voorzien van de benodigde faciliteiten.

Een reisverslag:

Zaterdag 7 augustus: Vanaf de opstapplaatsen gaat de rit naar het koffieadres. Na de koffie gaat de reis richting Duitsland. Onderweg is er een stop bij een restaurant waar u de gelegenheid heeft om een lunch te nuttigen. In de loop van de middag komt u aan bij Hotel Promenade in Bad Steben.

Zondag 8 augustus: U heeft deze dag vrij te besteden om de omgeving en het stadje Bad Steben te verkennen. Rond het middaguur staat er in het hotel een eenvoudige lunch voor u klaar. ’s Middags heeft u de gelegenheid voor een mooie wandeling door de Kuhrparken of u geniet van een drankje op een rustig terrasje.

Maandag 9 augustus: U brengt een bezoek aan de oude stad Bamberg. De oorspronkelijke, middeleeuwse en de structuur is in de binnenstad is zo goed bewaard gebleven. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn door de geallieerden veel historische steden in Duitsland gebombardeerd. Gelukkig zijn er nog steeds Duitse steden te bewonderen die min of meer gespaard zijn gebleven. Maar de grootste bewaard gebleven binnenstad van Duitsland is Bamberg. Alleen al om deze reden is de stad meer dan een bezoek waard. U bezoekt in het centrum de Groenmarkt “Grüner Markt”. U vindt er vele kraampjes met groenten en fruit uit de regio. Maar ook boetiekwinkeltjes en gezellige terrassen. Daarna heeft u de gelegenheid om met een gids naar het historische stadhuis te wandelen. De terugrit gaat via het indrukwekkende landschap van de Frankische Schweiz.

Dinsdag 10 augustus: De stad Coburg staat deze dag op het programma. De ochtend heeft u vrij te besteden in deze oude vestingstad. De stad heeft een gezellig groot marktplein. U vindt op en rondom de markt volop cafés, restaurants en leuke winkels. ’s Middags bezoekt het Spielwarenmuseum Sonneberg. Het speelgoedmuseum heeft de oudste speelgoedcollectie in Duitsland. Met meer dan 6000 speelgoedartikelen brengt het de aspecten van speelgoedontwikkelingen van oudheid tot heden over.

Woensdag 11 augustus: U gaat de stad Bayreuth ontdekken. Er wordt een mooie rit gereden langs de feestzaal van de bekende componist Richard Wagner. Hij was de grondlegger van de jaarlijkse “Festspiele“ in de stad.U heeft ruim de gelegenheid om wat rond te wandelen en een lunch te gebruiken in deze mooie historische residentie stad. Daarna bezoekt u het Grensmuseum Mödlareuth. Waar u een boeiende tentoonstelling ziet en een prachtige film over het grensgebeuren van weleer. Een grens door het midden van een klein dorp. Er was een muur in Mödlareuth, maar geen controlepost. Meer dan 37 jaar was het wettelijk niet mogelijk om de grens over te steken om van het ene deel van de stad naar het andere te komen, u ziet en hoort het: “Verhaal van een verdeeld dorp”.

Donderdag 12 augustus: Deze dag gaat naar het stadje Saalburg waar u inscheept voor een rondvaart over het stuwmeer Bleilochtalsperre.Het stuwmeer is met een kustlijn van 28 km het grootste stuwmeer van Duitsland. Tijdens uw rondvaart geniet u van het omliggende natuurlandschap, een groot aantal kastelen, burchten, burchtruïnes en komt u langs het prachtige wijnbouwgebied Saale-Unstrut. De meestal in terrasvorm aangelegde wijngaarden zijn vooral te vinden in de smalle valleien van Saale en Unstrut.

Vrijdag 13 augustus: Na het ontbijt gaan de koffers in de touringcar. Op de terugreis zullen er nog een aantal stops zijn. In een restaurant in Nederland wordt deze reis afgesloten met een driegangendiner. In de namiddag arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Uw verblijf in ***Hotel Promenade

* 2e dag: eenvoudige lunch in het hotel

* Bezoek stad Bamberg met de Grüner Markt

* Bezoek stad Coburg met het Spielwarenmuseum Sonneberg.

* Bezoek stad Bayreuth met het Grensmuseum Mödlareuth

* Rondvaart stuwmeer Bleilochtalsperre

* Afscheidsdiner

De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 615,00 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 25,00 p.p.

Exclusief:

* Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag

* Uitgaven van persoonlijke aard

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M2-08-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.