Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 555,00 p.p. *

5-daagse geheel verzorgde herfstreis naar Odoorn in Drenthe

Reizen / Meerdaagse reizen / Nederland
maandag 28 september 2020 - vrijdag 02 oktober 2020
Direct reserveren

Maandag 28 september t/m vrijdag 2 oktober

5-daagse herfstreis naar Odoorn in Drenthe

Verken Drenthe op zijn mooist tijdens deze herfstreis!

Geniet van het kleurrijke Drentse herfstlandschap met mooie heidevelden, bossen, kastanjes en eikels die uit de bomen vallen en de vele paddenstoelen die uit de grond schieten.

U verblijft deze dagen in ***Hotel De Oringer Marke. Het hotel is gevestigd aan de brink van het dorp Odoorn. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, kluisje, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt het hotel over een lift, een restaurant met bar, een gezellige lounge en een mooi terras.

Een reisverslag van dag tot dag

Maandag 28 september: Allereerst gaat de rit naar een restaurant voor de koffie met gebak. Via een mooie route wordt de reis vervolgd naar Drenthe. Bij aankomst in Hotel De Oringer Marke staat de lunch voor u klaar. Nadat u geïnstalleerd bent op uw kamer heeft u de gelegenheid om, samen met een gids, een kleine wandeling door Odoorn te maken.

Dinsdag 29 september: Onder begeleiding van een gids gaat u een mooie rondrit maken over de Hondsrug. Vooral in deze tijd van het jaar, met mooie geel, oranje en rode kleuren is het wel een heel bijzonder gebied. De gids zal u veel vertellen over alles wat u tijdens de rit ziet en tegenkomt. Zoals grafheuvels, hunebedden en niet te vergeten de mooie Esdorpen, die rond de boswachterij liggen.

Na de lunch gaat de rit naar Appingedam waar u inscheept voor een vaartocht door de historische binnenstad. Vanaf het water zijn de prachtige middeleeuwse panden te bewonderen, met als beroemdste bezienswaardigheid, de hangende keukens.

Woensdag 30 september: U gaat deze ochtend op bezoek bij de advocaatproeverij van Boerin Agnes. Misschien is boerin Agnes bij u bekend van het televisieprogramma “Boer zoekt vrouw”. De boer die ze zocht zat helaas niet tussen de kandidaten. Echter een paar jaar later ontmoet ze de ware en trouwt ze met Albert Lensing. Samen runnen ze de melkveehouderij en waren op zoek naar een extra bedrijfsinvulling. Toen ze hoorden dat de familie Rosink zou stoppen met de advocaatproeverij, vonden zij het jammer dat dit mooie product zou verdwijnen uit Drenthe. Het paar ziet het als een uitdaging om verder te gaan waar de familie Rosink is gestopt. U gaat gezellig een advocaatje proeven bij een gedreven, enthousiast ondernemerskoppel!

‘s Middags gaat u op weg naar het Industrieel Smalspoor Museum. Vanuit het museumgebouw maakt u met de authentieke smalspoortrein een rit door het prachtige gebied. Het vier kilometer lange smalspoor-traject werd vroeger gebruikt voor turftransport. Tijdens de treinrit wordt er uitleg gegeven door een deskundige gids. In het museumgebouw kunt u de tentoonstelling bezichtigen en onder het genot van een kopje thee of koffie gaat u een videopresentatie bekijken.

Donderdag 1 oktober: Deze ochtend brengt u een bezoek aan de Kloosterboerderij Bleyendael. U wordt ontvangen met koffie en een lekkere kloostermop en er wordt een film getoond over de oude kloosterboerderijen en het leven van de kloosterlingen. De boerderij is ingericht met oude kloosterbeelden, authentieke bidstoelen en prachtige kandelaars. Ook is er een boerderijwinkel met heerlijke streekproducten.

Met een gids gaat u na de lunch een rondrit maken langs de ja-knikkers. Dit is de populaire naam voor het bovengrondse deel van een pomp die aardolie uit de grond oppompte. In de omgeving van Schoonebeek wordt namelijk naast gas ook aardolie gewonnen. De rit gaat daarna naar de “Woonboot van Nelis en Leentje” in Emmererf- Scheidenveen voor koffie of thee met wat lekkers. Het is gezellig toeven in hun koffie en theeschenkerij. Na een rondleiding door het een museum met spullen uit grootmoeders tijd pakt Nelis steevast de accordeon. Samen met zijn vrouw Nelie wordt het een leuk meezinggebeuren!

Tijdens uw verblijf worden de avonden opgevuld met een bowlingavond, een filmavond “Geopark de Hondsrug”, een muziekavond “Heerlijk Hollands” en een gezellige avond Drentse quiz!

Vrijdag 2 oktober: Na het ontbijt vertrekt u uit het hotel. Op de terugreis wordt er gestopt in de stad Emmen. In het sfeervolle centrum, met een prachtig plein, een stadspark en winkels, heeft u de gelegenheid om wat te wandelen of u neemt een kijkje op de levendige vrijdagmarkt. Onderweg in een prima restaurant wordt deze herfstreis afgesloten met een driegangendiner. In de namiddag arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis in inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Uw verblijf in ***Hotel Oringer Marke

* Alle ontbijtbuffetten, lunches en diners

* Avond met koud-warm buffet

* Wandeling Odoorn met gids

* Rondrit over de Hondsrug met gids

* Vaartocht Appingedam

* Bezoek Boerin Agnes met advocaatproeverij

* Bezoek Industrieel Smalspoor Museum

* Rit Smalspoortrein met gids

* Videopresentatie Smalspoor Museum

* Bezoek Kloosterboerderij Bleyendael

* Rondrit ja-knikkers met gids

* Bezoek Woonboot Nelis en Leentje

* Driegangen-afscheidsdiner

De prijs van de zeer verzorgde reis is:

2-persoonskamer: € 555,00 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: 95,00 p.p.

.

* Exclusief: uitgaven van persoonlijke aard

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!

Op dit moment kunt u helaas niet boeken via de site, daar wordt aan gewerkt.

Volg de onderstaande instructies of bel voor reservering: 0341-35 57 03
Reiscode M2-09-10-2020

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar info@gsreizen.nl. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.