Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 488,80 p.p. *

5-daagse reis naar Ootmarsum in Twente

Reizen / Meerdaagse reizen / Nederland
vrijdag 09 september 2022 - dinsdag 13 september 2022
Direct reserveren

Vrijdag 9 september t/m dinsdag 13 september 2022

Geheel verzorgde 5-daagse reis naar Ootmarsum

Geniet van de Twentse gastvrijheid

Twente is een regio met vele prachtige natuurgebieden, landgoederen en een goed bewaarde historie. Daarnaast is de Twentse volksaard gastvrij. Tijdens uw vakantiedagen gaat u genieten van datgene wat Twente u biedt.

In een uithoek van Nederland, tegen de Duitse grens ligt het kleine kunstenaars stadje Ootmarsum. Klinkerstraten en oude gevels maken Ootmarsum tot een charmant stadje. Het stadje staat vooral bekend om zijn beschermde historische stadsgezicht. Ootmarsum is een eeuwenoud stadje waar het verleden voortleeft in twee prachtige kerken, mooie panden, diverse monumenten en een stadspark.

.

U verblijft in het gerieflijke *** Stadshotel Ootmarsum midden in de stad Ootmarsum. Dit hotel wordt gerund door het enthousiaste echtpaar, de heer en mevrouw Bults, waarbij de echte Twentse gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Dit zult u dagelijks ondervinden tijdens uw verblijf in het hotel.

De verdiepingen van het hotel zijn uiteraard bereikbaar met een lift. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met comfortabele bedden. De bijbehorende badkamer is functioneel ingericht en uitgerust met modern sanitair. De kamers beschikken verder over een televisie en een wekkerradio. In de huiskamer kunt u gezellig aanschuiven of in de serre genieten van een kopje koffie, thee of een drankje. En bij mooi weer op het terras, net even uit de drukte van het stadje.

Een reisverslag van dag tot dag.

Vrijdag 9 september: Vanaf de instapadressen gaat de rit allereerst naar een restaurant voor de koffie met gebak. Na de koffie wordt de rit vervolgd naar Twente. De planning is om rond het middaguur bij Hotel Ootmarsum aan te komen waar de lunch voor u klaarstaat. Na de lunch, en als geïnstalleerd bent op uw hotelkamer, kunt u de middag vrij besteden om het hotel te verkennen, of u maakt een wandeling door het gezellige stadje.

Zaterdag 11 september: Zijn er leuke uitstapjes. Bij Bosbessenkwekerij De Haarakker gaat u koffie drinken en geniet u van heerlijke bosbessentaart met een bolletje ijs en slagroom. Daarnaast hoort en ziet u hoe de bosbessen worden gekweekt op de verschillende stukken grond met de talloze bosbessenstruiken. Het gaat hierbij om wel zes verschillende bosbessenrassen. Een deel van deze bessen wordt gebruikt voor het maken van jam, saus, sap en wijn. Deze producten zijn te koop in het winkeltje in de boerderij.

De rit gaat verder naar Atelier Dijkman in Luttenberg. Martin Dijkman is een ambachtelijke klompenmaker. Zo maakte hij een klompenmozaïek van De Nachtwacht, het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn. 30.000 met de hand beschilderde miniklompjes vormen samen het klassieke meesterwerk. Het project haalde de internationale pers. Nu ook (vrijwel) permanent te zien in Martins atelier. Hij wordt ook wel de klompenkunstenaar genoemd, maakt de gekste klompen met creativiteit en humor. U wordt hartelijk ontvangen met een lekkere lunch. Na de lunch deelt Martin zijn passie met u. Terwijl hij met de hand de klompvervaardigt, vertelt hij u over zijn ervaringen; zijn kijk op de klomp, de geschiedenis van het ambacht en nog veel meer. Dit alles natuurlijk met de nodige humor.

Zondag 12 september: Wordt een rustige dag. De ochtend kunt u naar eigen wijze invullen. Een kopje koffie drinken in de gezellige huiskamer van het hotel, of u maakt een wandelingetje door de omgeving.

Aan het einde van de morgen vertrekt u naar Emsbüren in Duitsland. U brengt daar een bezoek aan de Emsflower. Bij aankomst staat er een lunch-koffietafel voor u klaar.Het Erlebnispark van Emsflower biedt u een kijkje achter de schermen van Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij. Meer dan 300 miljoen planten per jaar verlaten deze kassen! Onder begeleiding van een gids krijgt u informatie over de verschillende soorten planten en snijbloemen die in de kassen worden geteeld. Daarna ontdekt u de prachtige tropische-en cactusbinnentuin. In de vlindertuin vliegen honderden tropische vlinders rond.

Maandag 13 september: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Synagoge in Enschede. U wordt ontvangen met koffie en boterkoek. Symbolische mozaïeken, wervelend smeedwerk en prachtige versieringen maken de synagoge in Enschede tot één van de mooiste synagogen van Nederland. Een hoogtepunt is de grote sjoel met de negenmeter hoge koepel en een enorme bronzen lichtkroon. Mozaïeken van Venetiaans glas bedekt met bladgoud geven de ruimte extra glans. Tussen de middag geniet u bij Restaurant Evers in Haaksbergen van een lunch. Na de lunch gaat de rit via een leuke route terug naar het hotel in Ootmarsum.

De overige tijd van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt een kunt een wandeling maken door het stadje, of in de gezellige huiskamer van het hotel, de serre of op het terras genieten van een drankje.

Maandag 13 september: Halverwege de ochtend vertrekt u uit het hotel richting huiswaarts. In een restaurant op de terugweg sluit u deze compleet verzorgde reis af met een driegangendiner. Aan het einde van de middag arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Verblijf in *** Stadshotel Ootmarsum

* Lunch op de eerste dag in het hotel

* Bosbessenkwekerij De Haarakker met koffie, bosbessentaart, ijs en slagroom

* Bezoek Klompenmaker Atelier Dijkman met lunch

* Bezoek Emsflower met rondleiding en lunch

* Bezoek Synagoge in Enschede met koffie en boterkoek

* Lunch in Haaksbergen

* Driegangendiner

De prijs van deze reis is:

2-persoonkamer: € 488,80 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 55,00 p.p.

Toeslag voor 1 persoon op 2-persoonskamer: € 95,00 p.p.

Exclusief:

* Uitgaven van persoonlijke aard

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M4-09-2022

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.