Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 555,50 p.p. *

5-daagse reis naar Valkenburg aan de Geul

Reizen / Meerdaagse reizen / Nederland
maandag 13 september 2021 - vrijdag 17 september 2021
Direct reserveren

Maandag 13 september t/m vrijdag 17 september

5-daagse geheel verzorgde reis naar Valkenburg

Heuvellandschappen bewonderen

en een bourgondische sfeer proeven!

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, verscholen tussen de mosgroene heuvels, ligt Valkenburg aan de Geul. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Valkenburg aan de Geul, is één van de meest markante oorden van Nederland. Het stadje heeft vele gezichten; charmant, bourgondisch en vooral veelzijdig. Kortom, u gaat onbezorgd genieten in het mooie Limburg!

U verblijft in het sfeervolle ***Hotel Schaepkens van St. Fijt. Het hotel ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Valkenburg en is één van de meest bekende hotels in deze Zuid-Limburgse stad. Dit familiehotel heeft niet alleen een prachtige ligging, maar beschikt ook over een uitstekend restaurant en een gezellige bar. De kamers zijn comfortabel en voorzien van een badkamer met bad of douche. Verder beschikken de kamers over een kluisje, kabel tv, telefoon, wekker radio en gratis Wi-Fi.

Een reisverslag:

Maandag 13 september: Nadat alle reizigers zijn opgehaald gaat de rit naar een restaurant voor de het gebruikelijke begin van uw vakantiedagen; koffie met gebak! Na de koffie wordt de rit vervolgd richting Valkenburg. Bij een restaurant onderweg is er een stop voor de lunch. In de loop van de middag komt u aan bij Hotel Schaepkens van St. Fijt. Als u geïnstalleerd bent op uw hotelkamer heeft u de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen.

Dinsdag 14 september: Als u genoten heeft van het heerlijke ontbijtbuffet, gaat de rit naar het hoogste punt van Nederland. In een gezellig restaurant drinkt u koffie met Limburgse vlaai. Daarna volgt er, onder begeleiding van een gids, een Mergelland route. De Mergellandroute slingert door de pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen, langs de wijngaarden en over de heuvels van Limburg. Deze route biedt prachtige uitzichten over de zuidelijkste provincie van Nederland. Bij terugkomst staat in de Brasserie de Wilhelminatoren een lekkere lunch voor u klaar en geniet u van een schitterend uitzicht over Valkenburg en het Geuldal. ’s Middags bezoekt u de Bruinkoolmijnen. Vlak na de Eerste Wereldoorlog produceerde Nederland anderhalf miljoen ton bruinkool per jaar. In Zuid-Limburg vond ontginning plaats tot op geringe diepte. Plaatselijk werden kleine groeves gemaakt tussen de bestaande wegen en dorpen in. Hierdoor zijn er in Limburg geen dorpen, wegen en boerderijen verdwenen. Vervolgens gaat de rit door de Eifel, bij een stuwmeer is een stop waar u de gelegenheid voor een consumptie, dit is voor eigen rekening.

Woensdag 15 september: U maakt deze dag een mooie boottocht door ’t Bassin in Maastricht. Tijdens de 2 uur durende vaartocht door de historische binnenhaven wordt er uitgebreid uitleg gegeven over ’t Bassin en krijgt u aan boord een lunch geserveerd.

Donderdag 16 september: U neemt een kijkje achter de kloostermuren bij het Klooster Wittem. Ingebed in het glooiende landschap van Zuid Limburg ligt Pelgrimsoord Klooster Wittem, al eeuwen een gastvrije pleisterplaats voor de ziel maar vooral bekend als bedevaartsoord. U wordt ontvangen met koffie en vlaai. Daarna volgt er een rondleiding door de kloosterkerk en kapellen, de oude refter, de imposante kloosterbibliotheek. Elke plek heeft zijn eigen bijzondere verhaal. Ter plaatse is er een broodjeslunch.

‘s Middags staat er bij het hotel een wegtrein klaar en gaat u een mooie rondrit maken door Valkenburg en omgeving. Daarna heeft u de gelegenheid om dit toeristische stadje op eigen wijze te verkennen.

Vrijdag 17 september: Nadat uw koffer is ingepakt en u geniet van het ontbijtbuffet gaat de reis richting huis. Onderweg wordt er gestopt bij een restaurant voor het driegangen- afscheidsdiner. In de loop van de middag arriveert u op uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime stoelafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Verblijf in ***Hotel Schaepkens van St. Fijt

* Alle ontbijten, lunches en diners en-/of buffetten

* Koffie met vlaai op het Drie Landenpunt

* Mergelland route met gids

* Lunch Wilhelminatoren

* Bezoek Bruinkoolmijnen

* Boottocht ’t Bassin Maastricht met lunch aan boord

* Bezoek Klooster Witten, koffie met vlaai, rondleiding, lunch

* Middagrondrit met wegtrein

* Bezoek Valkenburg

* Afscheidsdiner

Exclusief: Uitgaven van persoonlijke aard.

De prijs van deze reis is:

2-persoonkamer: € 555,50 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 125,00 p.p.

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!

Reiscode M4-09-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.