Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2020

Dagtochten 2020

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Annulering dagtochten

maandag 18 mei 2020, 14:55:00

In verband met de maatregelen die betrekking hebben op het coronavirus zijn alle dagtochten die gepubliceerd staan op deze site geannuleerd.

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 425,00 p.p. *

Verplaatst-gewijzigde reisdatum: 4-daagse reis naar het eiland Texel

Reizen / Meerdaagse reizen / Nederland
maandag 21 september 2020 - donderdag 24 september 2020
Direct reserveren

I.v.m. het coronavirus is deze reis van 16 juni t/m 19 juni verplaatst naar:

Maandag 21 september tot en met donderdag 24 september

4-daagse reis naar het eiland Texel

Ervaar het ultieme vakantiegevoel op Texel.

Pal voor de kust van Noord-Holland ligt Texel, het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Door haar omvang en vooral ook haar afwisseling, biedt dit eiland één en al vertier! Allereerst vanwege de enorme variatie aan natuurschoon. Niet voor niets is een fors deel van het eiland uitgeroepen tot Nationaal Park. Met het veelzijdige landschap, de gezellige dorpjes en het mooie strand is er op Texel altijd wat te doen. Als u op zoek bent naar natuur, ontspanning, gastvrijheid en gezelligheid dan bent u op Texel aan het juiste adres. Kortom, ervaar Texel!

U verblijft in ***Hotel De Pelikaan in De Koog, gelegen aan de rand van een prachtig dennenbos en in het Nationaal Park Duinen. Alle hotelkamers zijn uitgerust met de benodigde, moderne faciliteiten; zoals boxspring bedden, een flatscreen, een schrijfbureau, een badkamer met inloop douche en toilet. In de gezellige hotelbar de 'Peli Pub', kunt u genieten van koffie-en theespecialiteiten, een uitgebreid assortiment (Texels) bier, verschillende lekkere drankjes en likeuren. En zoals het past in een bruin café, kunt u hier ook een gezelschapsspelletje doen. Vanuit de bar heeft u toegang tot het terras, waar u ook heerlijk in de zon kunt genieten van uw drankje.

Een reisverslag van dag tot dag

Maandag 21 september: Vanaf de instapadressen gaat de rit allereerst naar een restaurant voor de koffie met gebak, een gezellig begin van uw vakantiedagen! Daarna gaat het richting Enkhuizen voor een lunchpauze. Na deze stop gaat de rit naar Den Helder voor de overtocht naar Texel. Uw Texel-vakantiebeleving begint al op de boot, tijdens de comfortabele overtocht kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. De boot komt aan in de veerhaven van ‘t Horntje, een kleine gemeenschap die behoort bij het dorp Den Hoorn.

In de loop van de middag arriveert u bij Hotel De Pelikaan in De Koog. Bij aankomst vindt de kamerindeling plaats. Nadat u zich heeft geïnstalleerd, heeft u de gelegenheid het hotel te verkennen voordat u aanschuift voor een heerlijk diner.

Dinsdag 22 september: Nadat u genoten heeft van het ontbijtbuffet gaat u, onder begeleiding van een gids, een rondrit maken over het eiland. Onderweg is er een stop in de plaats Cocksdorp. In één van de gezellige restaurants heeft u de gelegenheid om een kopje koffie te drinken. Rond het middaguur brengt u een bezoek aan Den Burg. Het is het grootste en belangrijkste dorp op Texel. Het centrum heeft verschillende gezellige winkelstraten. U vindt er meerdere antiek, souvenir, kleding en cadeauwinkels om leuk te shoppen. Daarnaast is er een scala aan restaurants met terrasjes, waar u op eigen gelegenheid de lunch kunt gebruiken.

’s Middags gaat u het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora in De Koog bezoeken. Volgens de Texelse jutters is Flora het eerste en grootste juttersmuseum ter wereld. Het hart van de expositie is een bonte verzameling voorwerpen die in de afgelopen 75 jaar zijn aangespoeld op het strand van Texel. Het grote aantal gekke, grappige, leuke en bijzondere attributen zal u verbazen. Na deze inspirerende dag gaat u terug naar het hotel, waar het driegangendiner wordt geserveerd.

Woensdag 23 september: Na het ontbijt vertrekt u met de touringcar naar Oudeschild, waar u inscheept op de TX44 Waddencruise voor een mooie vaartocht over de Waddenzee én uiteraard gaat u ook de zeehonden bekijken. Zeehonden zijn er het hele jaar door op Texel. De mooie natuur, het schone water, de rust en de ruimte hebben een positieve invloed op deze dieren. Vanaf het dek kunt u ze zien liggen op de wadplaten en eventueel mooie foto’s maken! Na dit wateravontuur is er een stop in De Koog voor de lunch. Begin van de avond is er een driegangendiner in het hotel.

Donderdag 24 september: U geniet nog eenmaal van het ontbijtbuffet voordat de koffers in de touringcar gaan. De rit gaat naar de haven voor de overtocht naar het vasteland. Onderweg wordt er bij een restaurant gestopt om dit leuke reisje af te sluiten met een driegangendiner. In de namiddag arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Veerboot naar-en vanaf Texel

* Uw verblijf in ***Hotel Pelikaan

* Alle ontbijtbuffetten en diners in het hotel

* Rondrit over het eiland met gids

* Stop in Cocksdorp en Den Burg

* Bezoek Schipbreuk-en Juttersmuseum in De Koog

* Zeehonden-Waddencruise

* Driegangen afscheidsdiner


De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 425,00 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 115,00 p.p.

.

* Exclusief: Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag.

* Uitgaven van persoonlijke aard.

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M1-06-2020

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
- -
Gegevens thuisblijver
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.