Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2021

Dagtochten 2021

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 895,00 p.p. *

10-daagse reis naar het idyllische dorp Maishofen in Oostenrijk

Reizen / Meerdaagse reizen / Oostenrijk
zaterdag 29 augustus 2020 - maandag 07 september 2020
Direct reserveren

Zaterdag 29 augustus t/m maandag 7 september

10-daagse reis naar het dorp Maishofen in Oostenrijk

Ontspan in een prachtig natuurgebied en proef de Oostenrijkse sfeer en gezelligheid!

Maishofen ligt circa vijf kilometer ten noorden van Zell am See in een prachtige bergwereld, met tal van almen en hoge bergen. Het wordt vanwege de ligging, vlakbij de Zellersee en te midden van een decor van groene weiden met Alpentoppen, gezien als een klein juweel. Ook culinair is het goed toeven in Oostenrijk. Er zijn veel lokale specialiteiten en bijna elke streek heeft zijn eigen specialiteit. Maar bovenal is het de sfeer, de gezelligheid en het authentieke karakter wat zoveel charme geeft aan Oostenrijk.

U verblijft in ***Hotel Quehenberger. Dit familiehotel beschikt over een Stube met gezellige zitjes, een restaurant, een bar en een tuin met terras. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een kluisje en de badkamer is uitgerust met alle benodigde faciliteiten. De kamers zijn per lift bereikbaar.

Een reisverslag van dag tot dag

Excursiedagen kunnen wisselen i.v.m. weersomstandigheden.

Zaterdag 29 augustus: Vanaf de instapadressen gaat de rit naar een restaurant voor de koffie met gebak. Daarna gaat de reis naar het overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg is er een lunchstop. Eind van de middag arriveert u bij het overnachtingshotel.

Zondag 30 augustus: Na het ontbijt wordt de reis vervolgd naar Oostenrijk. In de loop van de middag komt u aan bij Hotel Quehenberger in Maishofen.

Maandag 31 augustus: U gaat kennismaken met het dorp Maishofen. Het dorp is te omschrijven als klein en knus. In het centrum zijn er veel goede restaurants voor een lunch tussen de middag. ’s Middags bezoekt u het levendige dorp Zell am See.

Fotograaf: Albert van der Zwaag
Dinsdag 1 september: Deze ochtend bezoekt het bergdorp Maria Alm. Een pittoresk dorpje aan de voet van de Hochkönig en vlakbij het grote bergmassief Steinernen Meer. Maria Alm ligt op een hoogte van 802 meter. De rit gaat verder in het Hochkönig gebied richting het Berghotel Arthurhaus. Een prachtige locatie op 1500 meter. U heeft hier de gelegenheid om een lunch te gebruiken, daarbij geniet u van het prachtige uitzicht!

Woensdag 2 september: U gaat onder begeleiding van een gids het Raurisertal bezoeken. Dit mooie dal ligt in het hart van het Salzburgerland en ten oosten van het Nationaal Park Hohe Tauern. Volgens velen het “Schönste Tal der Alpen”. Aan het einde van het dal bevindt zich het Naturfreundenhaus met een prachtig museum, waar u meer te weten komt over het leefgebied van dieren en planten in het Nationaal Park Hohe Tauern.

Donderdag 3 september: Deze dag maakt u een mooie excursie naar de Crossglockner in het Hoge Tauern-gebergte. De Crossglockner is met zijn 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Tijdens deze excursie is de chef van het hotel uw reisleider. Op de terugrit is er een stop bij Gasthof Mankeiwirt op 2260 meter hoogte. Het gasthof heeft een gezellige hutachtige sfeer en omgeven door een indrukwekkend landschap, waar u waarschijnlijk de Murmeltiere (marmotten) zult zien. In Oostenrijk en Beieren worden ze ook wel mankei genoemd. Alpenmarmotten leven in familieverband. Zodra de jongen rond de drie jaar zijn, trekken ze erop uit om een eigen partner te vinden. Hiermee starten ook zij weer een eigen familie. Kortom, een prachtige, leerzame dag op grote hoogte over de 48 km lange Crossglocknerstrasse!

Vrijdag 4 september: U gaat Tirol bezoeken. De steden en dorpen liggen in brede dalen tussen de bergen en karakteristieke huizen. Via de bekende plaatsen Sint Johan en Kitzbühel gaat de reis naar Kirchberch. Hier heeft u tijd voor een kleine wandeling of een terrasje. Daarna via het Brixental naar het mooie Zillertal. Het Zillertal heeft 2000 meter hoge bergtoppen en de hoogste waterval van Centraal-Europa. In Mayerhofen is de middagstop. Mayerhofen is een levendig vakantiedorpje, wat zijn typisch Oostenrijkse charme heeft behouden. Via het Schwarzachtal en Gerlos gaat de rit verder naar de Krimmler Wasserfälle. De route gaat door het Salzachtal terug naar Maishofen.

Zaterdag 5 september: U gaat een rit maken door de Glemmtal vallei. Aan het einde van het Glemmtal, dé vallei van Saalbach-Hinterglemm, vindt u een prachtig natuurgebied. Aan het einde van de rit komt u aan in Saalbach-Hinterglemm waar u tijd heeft voor een lunch of een mooie wandeling.

Zondag 6 september: Na het ontbijt gaan de koffers in de touringcar voor de terugreis. De reis gaat via Duitsland waar de overnachting plaatsvindt.

Maandag 7 september: Wordt de reis richting Nederland hervat. Rond het middaguur wordt er gestopt bij een restaurant voor het afscheidsdiner. Aan het einde van de middag arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Overnachting op de heen-en terugreis in Duitsland

* Uw verblijf in ***Hotel Quehenberger

* Alle ontbijten en diners

* Wandeling Maishofen

* Bezoek Zell Am See

* Bezoek Maria Alm en het Arthurhaus

* Rit Raurisertal met gids

* Naturfreundenhaus met museum

* Excursie Crossglockner met gids

* Rondrit Tirol

* Rit Glemmtal en bezoek Saalbach-Hinterglemm

* Thema-of grillavond

* Muziekavond

* Driegangen-afscheidsdiner in Nederland


De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 895,00 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer: € 165, p.p.

.

* Exclusief lunches die niet vermeld staan in het reisverslag.
* Uitgaven van persoonlijke aard.

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M3-08-09-2020

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar info@gsreizen.nl. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.