Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2022

Dagtochten 2022

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Vervolg dagtochten vanaf vandaag online!

dinsdag 28 juni 2022, 15:00:00

Het vervolg van de zomerdagtochten, een aantal najaarstochten en wintertochten kunt u vanaf vandaag bekijken op de pagina 'Dagtochten'
€ 935,00 p.p. *

10-daagse reis naar Karinthië in Oostenrijk

Reizen / Meerdaagse reizen /
vrijdag 24 september 2021 - zondag 03 oktober 2021
Direct reserveren

Vrijdag 24 september t/m zondag 3 oktober

.

G&S Reizen heeft in samenwerking met

oud-personeel Veldwijk

een 10-daagse reis naar Karinthië georganiseerd

Bij deze reis zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Prachtige excursies naar Slovenië en Italië!

Ontdek prachtige bergmeren, diepe valleien en middeleeuwse steden

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Karinthië grenst aan Italië en Slovenië. Het is een provincie van bergen en heel veel meren. Een prachtig gebied wat omgeven is door de Karnische en Gailtaler Alpen.

U verblijft in het ****Alpen Adria Hotel in de regio van Nassfeld en Pressegger See. Het hotel is gelegen aan de Pressegger See, één van de warmste meren van Oostenrijk. De hotelkamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon en tv. Het hotel is uitgerust met een lift, een lobby met gezellige zithoeken en een bar. Op het terras kijkt u uit op een prachtige tuin met zwembad. Daarnaast kunt ook gebruik maken van het Wellness-Alpen Adria Spa-binnenzwembad met een jacuzzi in de buitenlucht.

Een reisverslag:

Vrijdag 24 september: Vanaf 08.00 uur worden de reizigers opgehaald bij de instapadressen. Onderweg zijn er de gebruikelijke stops. Eind van de middag arriveert u bij het overnachtingshotel, waar een prima diner en een goed bed voor u gereserveerd is.

Zaterdag 25 september: Na een uitgeruste nacht en een lekker ontbijt wordt de reis vervolgd naar Oostenrijk. In de loop van de middag komt u aan bij het Alpen Adria Hotel in Karinthië.U wordt daar hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje. Nadat de kamers zijn ingedeeld heeft u de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen. Begin van de avond geniet u van een heerlijk driegangendiner.

Zondag 26 september: Wordt een rustige dag. U maakt een wandeling (of met de bus) naar de wijngaard van het hotel. Daar is een kleine wijnproeverij en mag een heerlijke Jause met Speck (traditionele Oostenrijkse lunch) en Almkäse brood niet ontbreken.

Maandag 27 september: U gaat deze dag kennis maken met het mooie Karinthië. Vanuit het hotel zal een gids u vergezellen en u veel vertellen van alles wat u tijdens de rondrit zoal ziet. U maakt onder andere een rit langs Oostenrijks mooiste meren. U brengt een bezoek aan de alom bekende toeristische plaats Velden, gelegen aan het begin van de Wörthersee. Wij geven u de gelegenheid om in deze enigszins mondaine plaats rond te kijken. Een wandeling door het Kurpark of over de Seepromenade zijn zeker de moeite waard. Als afsluiter van deze dag volgt er een mooie rondvaart over het grootste meer van Oostenrijk, de Wörthersee. De vaartocht gaat vanuit Velden langs het prachtige schiereiland Maria Wörth.

Dinsdag 28 september: U gaat een prachtige excursie naar Slovenië maken. De gids zal u deze dag vergezellen. Via de Karawankentunnel gaat de rit naar het meer van Bled. Een prachtig uitzicht op de bergen, het kasteel van Bled en de Sint-Martinuskerk. Het Maria-eiland, wat zich midden in het meer bevindt is de belangrijkste bezienswaardigheid. In een plaatselijk restaurant staat de koffie met een heerlijke Cremeschnitte (een vanille-crème taartje) voor u klaar.

Woensdag 29 september: Vandaag heeft u de dag vrij te besteden. U heeft de gelegenheid om een wandeling te maken om het meer, of u maakt een mooie fietstocht naar Hermagor, een uitstapje met de trein naar Hermagor en door het Gailtal is ook een optie, of u blijft bij het hotel om heerlijk te relaxen in of bij het zwembad. De keuze is aan u deze dag.

.Mozaïekvloer van de Basiliek in Aquileia

Donderdag 30 september: Deze dag een iets vroegere start voor de rit naar Grado in Italië, gelegen aan de Adriatische Zee. Bij Arnoldstein wordt de grens overgestoken naar naar Italië en bij San Daniele komt udoor het Prosciutteria gebied (bekend van de gerookte ham). In Aquileia bezoekt u de Basiliek met de grootste oudchristelijke mozaïekvloer van Europa. Bij Grado bereikt u de Adriatische zee via een lange brug over de Lagune Di Grado. Aangekomen in de oude binnenstad heeft u de gelegenheid voor een wandeling en het stadje op eigen wijze te verkennen.

Vrijdag 1 oktober: U brengt u deze dag een bezoek aan de oude stad Villach. U heeft de gelegenheid om gezellig te winkelen of te lunchen.De stad heeft een oud centrum rond de Hauptplatz en Kirchenplatz, waar ook de St. Jacobskerk staat, de hoogste kerktoren van Karinthië. In de gezellige binnenstad zijn diverse leuke winkeltjes en volop terrasjes.

Zaterdag 2 oktober: Deze dag neemt u afscheid van het prachtige Karinthië. Na nog even genoten te hebben van het ontbijtbuffet worden de koffers in de touringcar gezet en begint u aan de terugreis. De reis gaat via Duitsland waar de overnachting plaatsvindt.

Zondag 3 oktober: De reis wordt vervolgd naar Nederland. In een prima restaurant geniet u van een driegangendiner en neemt u afscheid van een mooie reis.

Deze reis is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Overnachting op de heen en terugreis in Duitsland

* Uw verblijf in ****Alpen Adria Hotel

* Alle ontbijten en diners

* Wijnproeverij en Jause (Oostenrijkse lunch)

* Rondrit Karinthië met gids en boottocht Wörthersee

* Excursie Slovenië, koffie en Sloveense specialiteit

* Excursie Grado met bezoek aan de Basiliek

* Bezoek aan de stad Villach

* Afscheidsdiner in Nederland

Exclusief:

* Lunches en entrees die niet vermeld staan in het reisverslag

* Uitgaven van persoonlijke aard

De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 935,00 p.p.

Toeslag *1-persoonkamer: € 225,00 p.p.

* beperkt aanwezig

.

Stuur een mail voor reservering naar: [email protected]

Of geef telefonisch uw reservering door: 0341-35 57 03

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M5-09-10-2021

Reserveren

Wilt u deze reis reserveren, mail ons dan naar [email protected]. Wij zullen contact met u opnemen om de reservering definitief te maken. Vergeet dus niet om uw telefoonnummer te vermelden.

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.