Excursie met stampottenbuffet en een tocht door de Utrechtse Heuvelrug

€ 69,75 p.p. *

Op de Utrechtse Heuvelrug gelegen Boerderij De Weistaar, begon men al meer dan 50 jaar geleden met het maken van kaas en boter. Op 1 juni 2021 was het precies 50 jaar geleden dat het eerste stukje graskaas over de toonbank ging. Door de jaren heen kwamen er steeds meer bezoekers een kijkje nemen in de kaasmakerij en de ambachtelijke producten kopen in de sfeervolle Landwinkel.

Tijdens een tocht door de Utrechtse Heuvelrug komt u meer te weten over de slag bij Arnhem, de Amerongse Bovenpolderen en komt u langs het huis van Keizer Wilhelm II en Kasteel Zuylenstein. Onderweg maakt u een korte stop bij het Kijk & Luistermuseum in Bennekom, waar u vele muziekinstrumenten uit het verleden treft. Het betstaat uit een collectie van bewegende en muziek makende figuren, straatpiano’s en pijporgels.

Vanaf de instapadressen gaat de rit naar Boerderij De Weistaar in Maarsbergen. U wordt in de koffiekamer ontvangen met koffie en gesorteerd gebak. Tijdens de koffie ziet u een korte film over het maken van kaas en boter. Tijdens deze film mag u twee soorten kaas proeven. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Kaas-en Botermuseum. Ook kunt u de Kaasmakerij bezichtigen, waar vroeger de kaas werd gemaakt. Een kijkje in de Landwinkel is ook de moeite waard, u vindt er een assortiment van Hollandse lekkernijen en souvenirs.

Rond het middaguur staat er een uitgebreid stampottenbuffet voor u klaar. ’s Middags gaat u onder begeleiding van een gids een mooie tocht maken door de Utrechtse Heuvelrug, met een stop bij het Kijk & Luistermuseum. Rond 17.30 uur bent u terug bij uw instap- uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:.

  • Vervoer in een luxe touringcar
  • Twee kopjes koffie of thee met gebak
  • Excursie programma
  • Stampottenbuffet
  • Rondrit Utrechtse Heuvelrug met gids

De prijs van deze dagtocht is: € 69,75 p.p.

Reserveren (per e-mail)