5-daagse reis naar Clervaux in Luxemburg

€ 488,50 p.p. *

Verken deze charmante stad in een landschap met verborgen schoonheid.

In het noordelijke deel van Luxemburg ligt het stadje Clervaux. Het is een prachtig klein stadje dat gebouwd is tegen een heuvel aan. Het heeft een magische uitstraling zoals het in een dal tussen de groene bossen ligt. Clervaux is een gezellig stadje in hart van de Ardennen. Het is vooral bekend om het mooie kasteel en het oude klooster, maar het heeft ook een leuk centrum met winkeltjes en restaurants.

U verblijft deze dagen in het ***Superior Hotel du Commerce in Clervaux. Hotel du Commerce ligt aan de voet van het kasteel van Clervaux en aan de rivier de Clerve. Het hotel beschikt over moderne kamers. Alle kamers zijn voorzien een eigen badkamer met alle benodigde faciliteiten. Het biedt onder meer ook een wellnesscentrum met een binnenzwembad. Na een indrukwekkende dag of een wandeling in de natuur, kunt u heerlijk ontspannen in het welnesscentrum of u trekt een baantje in het binnenzwembad. Als gast maakt u gratis gebruik van het zwembad, sauna en de fitness. 

Een reisverslag van dag tot dag. 

Maandag 3 oktober: Vanaf de instapadressen gaat de rit naar een restaurant voor de koffie met gebak. Daarna begint uw reis naar Luxemburg. Na de gebruikelijke stops komt u eind van de middag aan bij Hotel du Commerce in Clervaux. U wordt hartelijk ontvangen door het hotelpersoneel. Zodra de kamerindeling heeft plaatsgevonden en u bent geïnstalleerd op uw kamer, heeft u nog de gelegenheid om het hotel te verkennen. Aan het begin van de avond schuift u aan voor het diner.

Dinsdag 4 oktober: Deze excursie dag begint met een mooie route naar Echternach. Dit is de oudste stad in Luxemburg en is gelegen aan de rivier de Sûre. Naast de rijke en oude historie van de stad is het stadscentrum bijzonder gezellig, mede door de kleine winkeltjes. Wij geven u de gelegenheid om deze stad op eigen wijze te verkennen. Voor een kopje koffie en een lunch kunt u terecht in één van de restaurants van de stad. ’s Middags gaat de rit via een mooie route langs het grensriviertje Die Our naar Vianden. Hier maakt u een rit met de kabelbaan, dit is de enige stoeltjeslift in Luxemburg.  Met de stoeltjeslift bereikt u een 440 hoge berg, met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Vianden, de Burcht, de stuwdam en het Ourdal. Bij terugkomst heeft u nog ruim tijd om dit mooie stadje te bezoeken. 

Woensdag 5 oktober: U gaat kennismaken met de stad Luxemburg. In de mooie stad Luxemburg gaan geschiedenis en moderne architectuur hand in hand. De stad heeft ook veel groen, vooral het stadspark dat dwars door de stad in een diepe kloof loopt is erg bijzonder. U maakt een mooie rondrit door deze historische stad. De Nederlandssprekende gids zal u tijdens de tour veel vertellen over de schoonheden van deze historische stad. U zult verbaasd opkijken van zoveel bezienswaardigheden. U heeft daarna de gelegenheid om een wandeling door de stad te maken of u zoekt een gezellig restaurant op voor een lunch. 

Donderdag 6 oktober: U maakt een tripje naar Duitsland om net over de grens de Romeinse stad Trier te bezoeken. De rit gaat via een mooie route langs Ettelbruck naar Trier. Deze oude stad ligt prachtig tussen de wijnvelden aan de rivier de Moezel. Het oude centrum is goed bewaard gebleven. U krijgt ruim de gelegenheid om deze stad op eigen wijze te verkennen. Ook voor een kopje koffie of een lunch zijn er genoeg gelegenheden. 

Vrijdag 7 oktober: Nadat de koffers zijn ingepakt en u nog genoten heeft van het ontbijtbuffet, zal de reis hervat worden naar Nederland. Tussen de middag wordt er bij een prima restaurant gestopt voor een driegangendiner. Aan het einde van de middag arriveert u bij uw uitstapadres.

Deze reis is inclusief:

  • Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand
  • Koffie of thee met gebak op de heenreis
  • Uw verblijf in ***Superior Hotel du Commerce 
  • Bezoek Echternach 
  • Bezoek Vianden met een kabelbaantocht
  • Rondrit Luxemburg met gids
  • Bezoek Trier
  • Driegangendiner in Nederland 

De prijs van deze reis is:
2-persoonskamer: € 488,50 p.p.
Toeslag 1-persoonkamer: € 94,00  p.p.

Reserveren (per e-mail)